1 / 4
1
2 / 4
2
3 / 4
3
4 / 4
3

DPK.fi

Matkailu

Vinkit

Tammikuussa aurinkoon - vielä onnistuu ja edullisesti!

Kylmää ja pimeää talvea pääsee karkuun karkaamalla hetkeksi aurinkoon.

Kanariansaarista tuli taas hittilomakohde - Mikä niistä sopii sinulle parhaiten?

Kanariansaaret ovat paljon muutakin kuin perinteiset Gran Canarian ja Teneriffan lomakeskukset. Lue saarten esittelyt ja ylläty klassikkosaarten monipuolisuudesta!

6 kiintoisaa uponnutta kaupunkia

Port Royal, Jamaika 1660-luvulla perustettu Port Royal Jamaikalla oli vilkas satamakaupunki, ja Karibianmerellä toimineiden merirosvojen suosima pysähdyspaikka. Kukoistus päättyi kuitenkin nopeasti, sillä vuonna 1692 tapahtunut voimakas maanjäristys aiheutti kaupungille suuria tuhoja. Yli 2000 asukasta kuoli. Tätä nykyä kaupungin rauniot ovat veden vallassa, mutta sukeltajat tekevät niistä yhä merirosvojen ajoista kertovia löytöjä.

Säpilän riippusilta on vuonna 1950 Kokemäen Säpilään rakennettu Kokemäenjoen ylittävä silta. Sen jännemitat ovat 126,5 ja 3,7 metriä. Kokonaisuuspituudeltaan silta on 164 metriä, ja leveydeltään 2,1 metriä, josta hyödyllistä leveyttä on 1,4 metriä.

Hanna Oivanen rantautui sananmukaisesti uuteen yrittäjyyteen

Hanna Oivanen haluaa avata satakuntalaisten silmät maakuntaa halkovalle valtavirralle. Parturi-kampaaja teki melontaharrastuksesta itselleen kakkostyön.

Jo pikkupartiolaisena tehdyt kanoottiretket saivat Hanna Oivasen ihastumaan luontoon. Kipinä tarttui Huittisissa varttuneeseen Oivaseen Kokemäenjoesta.

Myöhemmin kajakkimelonnasta tuli rakas harrastus. Auraan muutettuaan tutuksi tulivat Aurajoen pienemmät uomat, sekä melontaretket Säkylän Pyhäjärvelle. Lasten syntymän jälkeen kymmenen vuotta sitten harrastus jäi vuosiksi telakalle.

Kun Oivanen miehensä Tommi Renforsin ja lasten kanssa palasi viitisen vuotta sitten Huittisiin, myös joen kutsu kävi ylivoimaiseksi. Juteltuaan asiakkaidensa kanssa parturi-kampaamossaan Huittisten keskustassa Oivanen huomasi, etteivät paikkakuntalaiset tunne kovin hyvin Kokemäenjokea.


Arkisto » © dpk.fi » Näin nappaat halvimmat lentoliput