6
11
10
9
8
7
5
4
3
2
1

webistä tältä sivustolta

Ennuste politiikan syksylle: myrskyisää luvassaLue lisää.

  1. Keskustaministerit tilasivat 20 000 euron konsultoinnin Harri Saukkomaalta – soten uhkakuvaksi nimettiin Jan Vapaavuori

    Iltalehti 13. Elokuu 2020

    Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) sekä kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) tilasivat huhtikuussa 2018 sote- ja maakuntauudistuksen tueksi kriisiviestintäpalveluita Harri Saukkomaan Tekiriltä, kertoo Lännen Media.

    LM:n mukaan suorahankintana tilattu konsultointi maksoi arvonlisäveroineen noin 19 500 euroa. Lehden mukaan asia ilmenee valtiovarainministeriön (VM) Lännen Medialle luovuttamista tiedoista.

    Saukkomaa laskutti valtiovarainministeriöltä konsultoinnista 700 euron tuntihintaa, Lännen Media kirjoittaa.

    Kommentti: Ei se ei ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa?

  2. Kalervo Kummola teki kovan avauksen IIHF:n hallituksessa, vaikkei usko sen vaikutukseen: "Minä nyt katsoin oikeudekseni vähän nostaa sitä esille"

    MTV Uutiset 12. Elokuu 2020

    Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitus käsitteli tiistain kokouksessaan Valko-Venäjän tilannetta. Jääkiekon ensi kevään MM-kisat on määrä pelata Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä ja Latvian pääkaupungissa Riikassa.

    Valko-Venäjän sunnuntaiset presidentivaalit ja vaaleja seuranneet tapahtumat nousivat keskusteluun IIHF:n hallituksen kokouksessa tiistaina. Asian otti puheeksi IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola.

    Maan istuva presidentti Aleksadr Lukashenko valittiin jälleen jatkokaudelle yli 80 prosentin kannatuksella vaaleissa, joiden rehellisyys on laajasti kyseenalaistettu. Vaaleja seuranneissa mielenosoituksissa poliisi on pidättänyt jopa 2000 Lukashenkoa vastustavaa mielenosoittajaa.

    Nostin sen esiin. Siellähän on valkovenäläinen jäsen hallituksessa. Hänen kanssaan siinä oikeastaan kahdestaan keskustelimme jonkin aikaa. Puheenjohtaja (Rene Fasel) totesi, ja kaikki muutkin todettiin, että katsotaan nyt, mihin tämä tilanne menee, että rauhoittuuko se.

  3. Tartunnat Uudellamaalla ylittivät hallituksen muille valtioille asettaman rajan – Husin johtajaylilääkäri kehottaa ryhtiliikkeeseen koronakurissa

    Helsingin Sanomat 11. Elokuu 2020

    Periaatteessa Suomi ei voisi sallia matkustamista Uudellemaalle, jos se olisi erillinen valtio. Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi ei asettaisi tällä hetkellä uusia maakuntaa koskevia rajoituksia.

    Taustalla on hallituksen linjaus matkustusrajoituksista, jonka mukaan maahantulon rajoituksista voidaan luopua Suomen ja sellaisten maiden välisessä liikenteessä, joissa koronaviruksen ilmaantuvuus on ollut korkeintaan 8 uutta tautitapausta 100 000 henkilöä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana.

  4. Johanna Amnelinin kolmentoista työntekijän luonnonkosmetiikkayritys sai alkunsa muutama vuosi sitten omasta kellarista

    Maaseudun Tulevaisuus 10. Elokuu 2020

    Vanha, lähes asuinkelvoton omakotitalo Raatalassa Salossa toimi lähtölaukauksena Johanna Amnelinin kiinnostukselle ekologista kosmetiikkaa kohtaan.

    Talon alla oli imeytyskenttä, johon likavedet johdettiin. Suoraan maahan menevät likavedet saivat Amnelinin kiinnittämään huomiota siihen, mitä kaikkea viemäriin ja sitä kautta mereen oikein päätyy.

    "Ei sitä kerrostalossa asuessa samalla tavalla tule miettineeksi, vaikka kyllähän likavesiä sieltäkin ennen pitkää mereen päätyy."

    "Totesin, että, no hitto vieköön, miten hankalaa pyykkietikka voi olla saada myyntikuntoon. Rupesin sitten pommittamaan Tukesia viesteillä ja tiedustelemaan, mitä vaaditaan, että pyykkietikoita tekisi itse ja myisi. Siitä se sitten lähti."

    Nykyisin Amnelin omistaa ympäristöystävällisiä pesuaineita ja kosmetiikkaa valmistavan Saaren Taika -tuotemerkin.

  5. Varakas kansa, velkainen maa

    Helsingin Sanomat 9. Elokuu 2020

    Euroopan unionin hätärahoitus herätti suomalaiset kysymään, tuetaanko Italiaa liikaa. Italialaisten keskimääräinen nettovarallisuus on suomalaisia korkeampi ja maan teollisuus yksi Euroopan tärkeimmistä. Miksi sen talous voi niin huonosti?

    Korona­virus­pandemiasta rajusti kärsinyt Italia on hätä­rahoituksen hyötyjä. Se on saamassa määrällisesti eniten rahaa, alustavien arvioiden mukaan noin 28 prosenttia koko rahoituksesta – avustusta 81 miljardia euroa ja lainoja 127 miljardia euroa.

    Tuetaanko Etelä-Euroopan maita jo liikaa, pohdittiin Suomessa etenkin opposition piirissä. Alkoi puhe velka- ja tulonsiirtounionista.

    Kommentti: Huhtasaari EU rikkoo perustuslakia ja inhoaa kansanäänestyksiä – elvytyspaketista tulisi Suomessa järjestää kansanäänestys

  6. Kulttuurista kiinnostunut jää kotimaassa matkaillessaan usein tyhjän päälle

    Helsingin Sanomat 8. Elokuu 2020

    Suomessa on kaksi aihekokonaisuutta, joista riittäisi yllin kyllin kerrottavaa, kun nähtäisiin vaivaa: metsän tarina ja eurooppalaisittain ainutkertainen sotahistoria.

    Suomalaisen matkailun syvä eetos on luontoturismissa, metsän, maiseman ja veden ääriviivojen katselussa. Kulttuurista kiinnostunut jää helposti tyhjän päälle. Missä esitellään paikkakunnan historiaa ja kulttuuria? Suuremmissa kaupungeissa ovat kaupunginmuseot, mutta pienemmissä taajamissa ja kylissä tulija joutuu kaivamaan tietoa internetin sirpalemaisesta maailmasta.

    Historia ja (vaatimatonkin) oman tarinan kertominen ovat kulttuurimatkailun ytimessä ja kiinnostavat saapujaa.

  7. Saudi-Arabian kruununprinssiä syytetään yrityksestä lähettää tappajaryhmä Kanadaan surmaamaan entinen tiedustelu-upseeri

    Helsingin Sanomat 7. Elokuu 2020

    SAUDI-ARABIAN vaikutusvaltaista kruununprinssiä Mohammed bin Salmania vastaan on nostettu oikeusjuttu, jossa hänen syytetään lähettäneen palkkatappajat surmaamaan Kanadassa maanpaossa elävän tiedustelu-upseerin Saad al-Jabrin.

    Al-Jabri oli torstaina nostanut jutun Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuimessa pääkaupungissa Washingtonissa. Kanteen mukaan bin Salman olisi lähettänyt Tiikeriryhmänä tunnetut tappajat Kanadaan alle kaksi viikkoa sen jälkeen, kun samaisen ryhmän jäsenet surmasivat ja paloittelivat saudikolumnisti Jamal Khashoggin Istanbulissa lokakuun alussa 2018.

  8. Poliisi käytti mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua Beirutissa – Kyproksen viranomaiset puhuttivat venäläistä, joka hylkäsi räjähdys­herkkää lastia kuljettaneen laivansa

    Helsingin Sanomat 6. Elokuu 2020

    Igor Gretšuškinin omistama alus on ilmeisesti merenpohjassa. Viranomaiset puhuttivat häntä torstaina Kyproksella. Lisäksi Libanonissa pidätettiin 16 satamassa työskennellyttä.

    BEIRUTIN tiistaisen räjähdyksen uhriluku nousee yhä. Myöhään torstaina kuolonuhreja oli tiedossa 149, kertoo uutistoimisto AFP. Tuhoisassa räjähdyksessä loukkaantui yli 5 000 ihmistä.

    Torstaina illalla libanonilaisten turhautuminen maan hallitusta kohtaan purkautui mielenosoitukseen Beirutin keskustassa. Maan valtiollisen uutistoimiston NNA:n mukaan poliisi ja turvallisuusjoukot käyttivät kyynelkaasua varsin pientä parlamenttitalolle pyrkineiden mielenosoittajien joukkoa vastaan.

    RÄJÄHDYKSEN tutkinnassa on pidätetty 16 Beirutin satamassa työskennellyttä ihmistä, kertoi sotilassyyttäjä torstaina uutistoimisto AFP:n mukaan. Viranomaisten mukaan räjähdys johtui tulipalosta, joka sai satamaan varastoidun 2 750 tonnin ammoniumnitraattierän räjähtämään.

  9. Kiristäjä käytti hyväkseen koronaa – karulla uhkauksella viety kymmeniä miljoonia

    Ilta Sanomat 5. Elokuu 2020

    NetWalker-kiristäjä on tuottanut tekijöilleen huimat summat rahaa lyhyessä ajassa.

    Vuosi sitten havaittu kiristysohjelma NetWalker otti todellisen spurtin maaliskuussa, tietoturvayhtiö McAfee kertoo uudessa raportissaan. Maaliskuun alun ja heinäkuun 27. päivän välillä NetWalkerin onnistui kiristää uhreiltaan 2795 bitcoinia. Rahaksi muunnettuna se tarkoittaa noin 25 miljoonaa dollaria, eli noin 21 miljoonaa euroa.

    NetWalker on ennen kaikkea yrityksiin ja muihin organisaatioihin hyökkäävä kiristysohjelma. Hyökkääjät eivät tyydy vain salaamaan uhrin tiedostoja, vaan tiedot uhataan myös julkaista jos lunnaita ei makseta. Tämä saattaa osaltaan selittää, miksi NetWalker on tuottanut niin paljon rahaa niin nopeasti.

  10. Koronaepidemia on voimistunut – ylilääkäri huolestui tuoreista tartuntaluvuista: ”Olemme erityisen herkässä vaiheessa”

    Ilta Sanomat 5. Elokuu 2020

    Koronatartuntojen määrä on kääntynyt nousuun rauhallisen heinäkuun jälkeen. HUSin apulaisylilääkärin Eeva Ruotsalaisen mukaan tilanne on huolestuttava.

    TERVEYDEN- JA HYVINVOINNINLAITOS tiedotti tiistaina uusista koronaluvuista: Suomessa todettiin vuorokauden aikana 17 uutta koronatapausta ja virukseen on kuollut perjantain jälkeen kaksi ihmistä. Suomessa todettiin koko heinäkuussa vain yksi koronakuolema.

  11. Niko Ranta-ahon ympärillä oleva sädekehä on vaarallista glooriaa

    Helsingin Uutiset 5. Elokuu 2020

    Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala on huolestunut ilmiöstä, joka on syntynyt raskaista huumerikoksista syytetty Niko Ranta-ahon ympärille.

    Kesän aikana Ranta-aho on pyörinyt median otsikoissa päivästä toiseen. On tehty erikoishaastatteluja huumerikoksiin liittyen, ruodittu miehen naiskohuja missikaunottarien kanssa, vuodatettu kyyneleitä kolmiodraamasta tai kerrottu miehen elämästä ja urasta kuin olympiavoittajasta tai menestyneestä yritysjohtajasta konsanaan. Hänestä ollaan tekemässä myös dokumenttisarjaa,

  12. Uhriluku kasvoi Beirutissa: Kuolleita ainakin 135, loukkaantuneita noin 5 000 – sadattuhannet joutuvat kodittomiksi

    Helsingin Sanomat 5. Elokuu 2020

    Kuolleita on yli sata, loukkaantuneita noin 5 000. Räjähdyksen syyksi epäillään satama-alueelle varastoitua ammoniumnitraattia.

    Maan terveysministeri Hamad Hassan kertoi keskiviikkoiltana uutistoimisto Reutersin mukaan, että ainakin 135 ihmisen on vahvistettu kuolleen ja noin 5 000 ihmisen loukkaantuneen. Kymmeniä ihmisiä on vieläkin kateissa. Viranomaiset uskovat uhrilukujen kasvavan, kun raivaustyöt tuhoalueella jatkuvat.

    Libanonin presidentti Michel Aoun lupasi uutistoimisto Reutersin mukaan suorassa lähetyksessä, että räjähdyksen olosuhteet ja syyt pyritään tutkimaan mahdollisimman pian ja läpinäkyvästi. Presidentti myös vetosi muihin maihin ja toivoi, että ne nopeuttaisivat lupaamiaan aputoimia.

    Entinen CIA-tiedustelija arvioi Beirutin räjähdystä: ”Kun katsoo oranssia tulipalloa, siinä on selvästi kyse sotilasräjähteistä”

    ”Tässä ei ole kyse vain ammoniumnitraatista”, sanoo tiedustelupalvelu CIA:n entinen työntekijä, tiedusteluansioistaan palkittu Lähi-idän tuntija Robert Baer uutiskanava CNN:lle Beirutin tuhoisasta räjähdyksestä.

  13. Kasvomaski voi auttaa koronaviruksen torjunnassa

    Helsingin Sanomat 4. Elokuu 2020

    Koronaviruksen torjunta on nyt aiempaa enemmän jokaisen omalla vastuulla. Yksi keino siihen ovat kasvomaskit. Niitä voi käyttää oman harkinnan mukaan myös ilman virallista suositusta.

    KORONAVIRUSEPIDEMIA on koko kesän ollut Suomessa paremmin hallinnassa kuin monessa muussa maassa. Keväällä pahalta näyttänyt epidemia saatiin kuriin tiukoilla rajoitustoimilla, joita ihmiset noudattivat tunnollisesti. Elokuun alussa poistuivat viimeisetkin rajoitukset. Yli 500 hengen tilaisuuksia voi taas järjestää sekä sisällä että ulkona noudattaen viranomaisten ohjeita muun muassa turvaväleistä. Valtioneuvoston suositus etätyöstä päättyy samaan aikaan kun ihmiset palailevat lomilta töihin. Lähiviikkoina lapsetkin palaavat kouluihin.

  14. Trumpin rikostutkinta ei rajoitu vain hyssyttelyrahoihin – Nyt epäillään yritysryppään pitkää ja laajaa rikollista toimintaa

    MTV Uutiset 4. Elokuu 2020

    Yhdysvaltain presidenttiin Donald Trumpiin kohdistuva rikostutkinta ei rajoitu vain epäilyihin aikuisviihdetähti Stormy Danielsille ja toiselle naiselle maksetuista hyssyttelyrahoista, kertovat rikostutkinnan syyttäjät. Asiasta uutisoi muun muassa uutiskanava CNN.

    Syyttäjät viittasivat raportteihin, joiden mukaan Trumpin yritysryppäässä Trump Organizationissa olisi ollut laajaa ja pitkittynyttä rikollista toimintaa.

  15. Perussuomalaisten Ville Tavio pelkää EU:n tuhoavan Suomen kansallisen kulttuurin ja luovan Euroopan, jossa ”kaikki puhuvat rallienglantia”

    Helsingin Sanomat 3. Elokuu 2020

    Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan mielestä EU:n liittovaltiokehitys on johtamassa tilanteeseen, jossa ”länsimaista kulttuuria ei pidetäkään enää yksinomaan parhaana vaan nähdään muutkin kulttuurit samanarvoisina”.

    36-vuotias Tavio on kenties yllättävänkin tuntematon kasvo siihen nähden, että hän johtaa Suomen toiseksi suurimman puolueen eduskuntaryhmää.

    Viime viikkoina hän on ollut esillä, koska hän on kritisoinut voimakkaasti Sanna Marinin (sd) hallituksen hyväksymää sopua EU:n elpymispaketista. Hän on myös joutunut vastailemaan kysymyksiin esimerkiksi eduskuntaryhmään kuuluvan Mauri Peltokankaan alatyylisestä kielenkäytöstä, joka kohdistui suoraan ministereihin.

    ”EU on hirviö, joka ei ikinä lopeta vallan kahmimista itselleen. Se ei vain lopeta”, Tavio sanoo rauhallisella äänellä.

  16. Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa"

    Yle Uutiset 2. Elokuu 2020

    Rajoitusmerkkiin tarvitaan suostumus kunnalta ja kyltin pitää olla tehdasvalmisteinen ja virallisesti hyväksytty.

    Hämmentävä tilanne marjastajalle ja sienestäjälle yksityisen pikkutien varrella: vanerista tai pahvista kyhätty kieltomerkki estää matkan jatkamisen tai pysäköinnin alueella. Käännynkö takaisin vai jatkanko matkaa? – Itse kyhätyistä rajoitusmerkeistä ei laillisuusmielessä tarvitse välittää. Niillä ei ole laillista merkitystä, vaan niiden pitää olla virallisia, tehdasvalmisteisia kylttejä, sanoo yhdyskuntainsinööri Laura Pekki Joensuun kaupungilta. Maaseutuasiamies Vesa Nerg Jyväskylän kaupungilta sanoo, että itse tehdyillä merkeillä ei ole lainvoimaa, eikä sakotusoikeutta.

  17. How Melissa Gilbert is living the 1800s 'Little House on the Prairie' life in today's pandemic

    USA Today 1. Elokuu 2020

    Melissa Gilbert is following in the footsteps of her TV namesake.

    During a virtual Television Critics Association panel focusing on the PBS American Masters biography "Laura Ingalls Wilder” (Dec. 29), Gilbert discussed her own experience living the farm life, but in New York's Catskill Mountains during the current pandemic rather than on the 19th century Minnesota farm of her TV series, "Little House on the Prairie." It's dirty, demanding work and Gilbert, who played Laura Ingalls/Laura Ingalls Wilder on the TV series (1974-83) based on the books, loves it. When she and her husband, actor-director Timothy Busfield, moved to New York City a few years ago, they bought a hunting cabin and surrounding property in the nearby Catskills. They were going to make improvements some time in the future, but COVID-19 led them to do the work sooner.

  18. Etätyöt jatkuvat monilla työpaikoilla, ja toimistoille palaajia odottavat tiukat käytännöt: Konsultointiyhtiö ei salli edes omia kahvikuppeja

    Helsingin Sanomat 31. Heinäkuu 2020

    OHJELMISTOYHTIÖ Tieto-Evryn:n toimistolla Espoon Keilaniemessä on autiota.

    Heinäkuun viimeinen viikko olisi muutenkin hiljainen, mutta taustalla on myös toinen syy. Yhtiöllä on yhteensä 24 000 työntekijää, joista 96 prosenttia työskentelee tällä hetkellä etänä. Suomessa työntekijöitä on reilut 3000.

    Elokuussa Accenture avaa jälleen Suomen toimistonsa asteittain. Järjestelyt ovat toistaiseksi tiukkoja: työpistekartan avulla varmistetaan, että sosiaaliset etäisyydet pysyvät suositusten mukaisina. Neuvottelutilojen käyttöä on rajoitettu siten, että kuuden hengen tilassa saa olla vain kaksi työntekijää kerrallaan ja yksi neuvottelu päivässä.

    Toimistoissa on määritelty jokaiselle paikat ja kulkusuunnat. Edes omaa kahvikuppia ei tuoda työpaikalle, vaan sellainen annetaan työntekijälle ovella.

  19. "Trumpilla ei ole valtaa siirtää vaaleja"

    MTV Uutiset 30. Heinäkuu 2020

    Trumpilla ei ole valtaa siirtää vaaleja. Se valta on täysin kongressin käsissä, kertoo Maria Annala, Ulkopoliittisesta instituutista.

    Senaatissa republikaaneilla on enemmistö, mutta edustajainhuoneessa ennemmistö on demokraateilla. Se, että kongressi kokonaisuutena suostuisi vaalien siirtämiseen on käytännössä mahdotonta.

  20. Luontokohteet eivät pysy kunnossa ilman vankityötä – koronakevään tauko huoltotöissä näkyi heti paikkojen rapistumisena

    Yle Uutiset 30. Heinäkuu 2020

    Vanajan vankilan vangit tekevät merkittävää työtä pitäessään Hämeen luontokohteet kunnossa. Tänä keväänä vankien puistotyöt jouduttiin perumaan koronaepidemian takia. käytännössä vankien huoltotöihin tuli parin kuukauden tauko. Samaan aikaan ihmiset innostuivat retkeilemään tavallista enemmän muun muassa kansallispuistoissa.

    Vankien huoltotyön puute näkyi heti maastossa. Vankien tekemällä työllä onkin suuri merkitys luontokohteiden perushuollossa, korostaa Metsähallituksen aluejohtaja Jouni Aarnio tiedotteessa.

  21. Grigori Rodtshenkov tuhosi dopingnäytteitä ja järjesti Venäjän jättihuijauksen – elää nyt maanpaossa USA:ssa: ”Olen yksin ja yksinäinen”

    Iltalehti 30. Heinäkuu 2020

    Venäjän dopingohjelman paljastanut Grigori Rodtshenkov ei ole nähnyt perhettään yli neljään vuoteen. Eikä ehkä näe enää koskaan.

    Kun Grigori Rodtshenkov oli 22-vuotias, hän sai äidiltään dopingpistoksen.

    Voitto tai kuolema
    Grigori Rodtšenkovin kirjan kansi.

    Elettiin vuotta 1981 ja Rodtshenkov oli lupaava kestävyysjuoksija, joka piti hallussaan ikäluokkansa Moskovan ennätystä 3 000 metrillä. Hän asui sisarensa, vanhempiensa ja perheen koiran kanssa kerrostaloasunnossa, jonka sohvalla hän nyt lojui puolipukeissa. Kremlin sairaalassa lääkärinä työskennellyt äiti kuumensi teepannussa vettä ja sekoitti siihen Retabolil-nimistä anabolista steroidia. Valmiin sekoituksen hän veti kertakäyttöruiskuun ja tökkäsi piikin poikansa oikeaan pakaraan. Aine tuntui huumaavan hyvälle. Nuori Grigori tunsi, miten hänen lihaksensa alkoivat ajan myötä kasvaa.

    Näin alkaa Venäjän dopingpaljastajana tunnetuksi tulleen Rodtshenkovin hurja tarina, jonka hän kertoo tänään maailmanlaajuisesti ilmestyvässä elämäkerrassaan Voitto tai kuolema.

    Tänä päivänä Rodtshenkov, 61, elää maanpaossa Yhdysvalloissa. Asuinpaikka on salainen ja vaihtuu tasaisin väliajoin FBI:n avustuksella.

  22. Huijaus Helsingissä

    Helsingin Sanomat 29. Heinäkuu 2020

    Dopingvuotaja Grigori Rodtšenkov kertoo uutuuskirjassaan, miten venäläiset huijasivat Helsingin yleisurheilun MM-kisoissa 2005. Hän paljastaa myös, millä aineilla Neuvostoliitto teki maailmanennätyksiä 1980-luvulla.

    YLEISURHEILUN MM-kisat Helsingissä vuonna 2005 olivat merkittävässä osassa Venäjän salaisen dopingohjelman kehittymisessä.

    Maa otti tuolloin käyttöön ”limupullomenetelmän”, joka oli varotoimena dopingkäryille. Näin kertoo Venäjän antidopinglaboratorion entinen johtaja Grigori Rodtšenkov tuoreessa paljastuskirjassaan Voitto tai kuolema – Venäjän salainen dopingohjelma.

    Anabolisten steroidien ja prohormonien käyttö oli lähtenyt venäläisillä vuonna 2005 lapasesta, Rodtšenkov kirjoittaa. Tiedossa ei kuitenkaan ollut tarkkaan, ketkä yleisurheilijat aineita käyttivät. Oli varmistettava, ettei kukaan jäisi kiinni. Venäläiset keksivät uuden varotoimen.

    RODTŠENKOVIN mukaan maajoukkueen yleisurheiluvalmentaja Valeri Kulitšenko alkoi kerätä harjoitusten jälkeen virtsanäytteiltä niiltä urheilijoilta, joiden oli syytä epäillä käyttävän dopingia. Hän toimitti näytteet Moskovan antidopinglaboratorioon muovisissa virvoitusjuomapulloissa.

  23. Suomi poistaa maanantaina matkustusrajoituksia, mutta UM varoittaa intoilijoita: ”Lennot tai muut yhteydet voivat peruuntua äkillisesti”

    Iltalehti 28. Heinäkuu 2020

    Ulkoministeriö muistuttaa muun muassa tarkistamaan matkavakuutuksen ja tekemään matkustusilmoituksen ennen matkalle lähtöä.

    Thaimaan lisäksi ulkorajaliikenteen rajoituksia ei maanantaista alkaen ole enää seuraavien maiden kohdalla: Andorra, Etelä-Korea, Georgia, Irlanti, Japani, Kypros, Ruanda, San Marino, Tunisia, Uruguay, Uusi-Seelanti, Vatikaani sekä Kiina edellyttäen, että EU:n neuvosto vahvistaa Kiinan vastavuoroisuuden.

    Sisärajavalvontaa taas ei maanantaista alkaen ole Suomen ja seuraavien maiden välillä: Alankomaat, Belgia, Islanti, Italia, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Malta, Norja, Saksa, Slovakia, Tanska, Unkari ja Viro.

  24. Suomessa syntyneillä on Ruotsin korkein koronakuolleisuus, mutta mistä se johtuu?

    Helsingin Sanomat 27. Heinäkuu 2020

    Kävi ilmi, että Suomessa syntyneiden kuolleisuus suhteessa väkimäärään oli kaikista väestöryhmistä korkein. Heitä kuoli Ruotsissa maaliskuun 13. päivän ja toukokuun 7. päivän välisellä tutkimusjaksolla 210. Suomessa tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu perjantaina päivittyneiden tietojen mukaan kaiken kaikkiaan 329.

    On siis mahdollista, että suomalaisia on kuollut koronavirukseen Ruotsissa lähes yhtä paljon kuin Suomessa.

    RUOTSINSUOMALAISTEN korkean kuolleisuuden suurin selittävä tekijä on hyvin luultavasti ikä. Suomalaiset ovat Ruotsin iäkkäin maahanmuuttajaryhmä. Ensimmäisen sukupolven ruotsinsuomalaisten keski-ikä on 64 vuotta. Vertailun vuoksi: Ruotsissa asuvien norjalaisten keski-ikä on 51 vuotta, Irakissa syntyneiden 40 vuotta ja kaikkien Tukholman läänin asukkaiden 36 vuotta.

  25. VOIKO TÄMÄ TOISTUA?

    Helsingin Sanomat 26. Heinäkuu 2020

    Mikään ei ole vielä varmaa – ei edes se, ovatko koronaviruksen riskiryhmään kuuluvat ikämiesehdokkaat enää ehdolla marraskuussa. Trump on jo 74-vuotias ja Biden 77-vuotias. Politico-julkaisu muistuttaa, että Trump voi myös luopua ehdokkuudesta ja Biden esimerkiksi sairastua vakavasti. Se tarkoittaisi uusia pääehdokkaita.

    Koronavuonna on myös vaikea ennustaa äänestysaktiivisuutta ja postiäänten osuutta. Kun toinen ehdokas on pahimmillaan maaninen valehtelija ja toinen hajamielinen takeltelija, nukkuvien puolue noussee jälleen suurimmaksi.

  26. Yhdysvaltalaiset viranomaiset menivät voimakeinoin sisälle Kiinan Houstonin-konsulaattiin

    Yle Uutiset 25. Heinäkuu 2020

    Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo sanoi perjantaina, että Kiinan konsulaatti Houstonissa oli vakoilukeskus.

    Yhdysvaltalaisten viranomaisten on nähty menevän sisään Kiinan konsulaattiin Houstonissa käyttäen rakennuksen takaovea, kertoo uutistoimisto Reuters.

    Yhdysvallat määräsi aiemmin täällä viikolla Kiinaa sulkemaan Houstonin-konsulaattinsa Texasissa. Kiinalle annettiin aikaa 72 tuntia. Tunkeutuminen tapahtui perjantaina kello 16 paikalllista aikaa, pian sen jälkeen kun Kiinalle annettu määräaika oli umpeutunut. Kiina vastasi päätökseen perjantaina määräämällä Yhdysvaltoja sulkemaan konsulaattinsa Chengdussa Kiinassa.

    Kommentti: Lähiviikot kertovat mihin tilanteen kiristyminen johtaa.

  27. Ennuste politiikan syksylle: myrskyisää luvassa

    Helsingin Sanomat 25. Heinäkuu 2020

    Oppositiopuolueista sekä perussuomalaiset että kokoomus ovat olleet hallituksen kimpussa kesken lomakauden. Puolueilla on käynnissä myös keskenään kisa siitä, kumpi on johtava oppositiopuolue.

    TÄLLÄ viikolla koitti toisen suuren oppositiopuolueen, perussuomalaisten, vuoro nostaa profiiliaan. Syötön antoi viime viikonvaihteen EU-huippukokous. Kaikki oppositiopuolueet moittivat Marinia siitä, että Suomi antoi neuvotteluissa liian helposti periksi. Perussuomalaiset vei asian askeleen eteenpäin. Puolue epäili, että pääministeri on rikkonut perustuslakia. Puolueen eduskuntaryhmä vaati torstaina eduskunnan kutsumista koolle meneillään olevasta ­istuntotauosta huolimatta.

  28. Brexit on pian maksanut Britannialle enemmän kuin 47 vuoden EU-maksut

    Iltasanomat 24. Heinäkuu 2020

    Talouslehti Business Insider on laskenut, että vuoden loppuun mennessä brexitin hintalappu on jo 200 miljardia puntaa. BREXIT eli Britannian eroaminen Euroopan unionista ei ole halpaa hommaa. Yhdysvaltalainen talouslehti Business Insider on laskenut, että brexit on pian maksanut Britannialle enemmän kuin kaikki EU-maksut yhteensä kuluneen 47 vuoden ajalta.

  29. "Emme ehkä koskaan saavuta laumasuojaa", myöntää Anders Tegnell, mutta pitää Ruotsin laskeneita koronalukuja osoituksena strategiansa toimivuudesta

    Yle Uutiset 24. Heinäkuu 2020

    Mahdollisen laumasuojan arviointia hankaloittaa se, että koronan antaman suojan tehosta ja kestosta ei ole juurikaan tutkimustietoa.

    Ruotsin koronakäyrät ovat kääntyneet heinäkuussa nopeaan laskuun. Kymmenen viime päivän aikana tehohoitoa on tarvinnut vilkkaimpanakin päivänä enää neljä uutta potilasta. Neljänä päivänä uusia potilaita ei ole ollut lainkaan.

    Kesälomaltaan palannut valtionepidemiologi Anders Tegnell tunnustaa, ettei muutama viikko sitten uskonut lukujen laskevan näin nopeasti.

    Hänen mielestään koronalukujen myönteinen kehitys osoittaa, että yhteiskuntaa ei tarvitse sulkea kokonaan tartunnan leviämisen estämiseksi.

    Taudin leviäminen on pysäytetty nopeasti samoin kuin monissa maissa, jotka väittävät kehityksensä johtuvan yhteiskunnan sulkemisesta. Me olemme onnistuneet siinä menetelmillä, jotka ovat rajoittaneet ihmisten elämää paljon vähemmän.

    Ruotsissa on voimassa neljä ihmisten elämään selkeästi vaikuttavaa rajoitusta. Käynnit vanhainkodeissa ja yli 50 henkilön kokoontumiset ovat kielletty, ja rajat ovat kiinni EU:n ulkopuolisille matkustajille. Lisäksi ravintoloiden ja kahvioiden on huolehdittava turvaväleistä, ja niissä on tehtävä tilaukset tiskiltä.

  30. Valokuvien väärinkäyttö on kestoriesa yhteiskunnille, totuudelle ja kuvaajille - vaivaan haetaan kuumeisesti uusia ratkaisuja

    Yle Uutiset 23. Heinäkuu 2020

    Isot kamera- ja mediafirmat pyrkivät kehittämään teknologioita, joiden avulla valokuvan alkuperän pystyy selvittämään.

    Vuonna 1917 Englannin Cottingleyssa tapahtui kummia. Serkukset Frances Griffiths ja Elsie Wright olivat ottaneet kesäisessä puutarhassa valokuvia, joissa kirmasi ja lennellä liihotteli siivekkäitä, aistikkaan eteerisiä keijukaisia. Teinityttöjen ottamista keijukaiskuvista kasvoi lehtiotsikoiden revittelemä maailmansensaatio, ja kuvien aitoudesta vakuuttui jopa Sherlock Holmesin luoja, kirjailija Arthur Conan Doyle. Kuvien salaisuus paljastui vasta 1980-luvulla, jolloin serkukset kertoivat medialle, että kyse oli väärennöksistä.

    Laatulehti New York Times ja teknologiayritys IBM ryhtyivät viime vuonna yhteistyöhön News Provenance Projectin tiimoilta. Sen ideana on, että IBM:n kehittämä lohkoketju eli hajautettu tietokanta tallentaa alkuperäisen valokuvan, siihen tehdyt myöhemmät muutokset ja sen, kuka nämä muutokset on tehnyt. Myös kiinankielinen Baidu-hakukone ja italialainen uutistoimisto ANSA ovat luoneet samankaltaisia projekteja.

  31. ZAHA HADID

    Tachen 22.Heinäkuu 2020

    When architect Dame Zaha Hadid CBE died at the age of 65 in March 2016, she left behind a trailblazing legacy that spanned decades of prize-winning architecture around the world. Renowned for her innovative and unique architectural forms, large-scale projects, and iconic buildings, Zaha Hadid developed a characteristic visual style over her career, imbuing her architectural practice with expressive, sweeping fluid forms. The first female architect to win the Pritzker Prize, her blend of techniques perfectly evokes the simultaneous harmony and dissonances of modern life. And her success was phenomenal; during her lifetime a number of books chronicled her work and she amassed prestigious commissions, awards, and honors, including the RIBA Gold Medal.

  32. Keskustan Pekkarinen haukkuu Suomen EU-neuvottelutuloksen: ”Ei senttiäkään lisää rahaa maataloudelle – ja kepulaiset hyppivät ilosta”

    Iltalehti 21. Heinäkuu 2020

    Twitter-moittijoihin liittyi yllättäen myös hallituspuolue keskustan pitkän linjan poliitikko ja moninkertainen ex-ministeri, nykyinen europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen.

    Saimme maaseutupol. lisää runsaat 50 milj €/v ja al.pol. 14 milj/vuosi. Hehkutusta on riittänyt. Saimme piikkiimme nettona 3,4 mrd €:n laskun, jonka lahjoitamme maille, joiden talouden ennustetaan elpyvän nopeammin kuin S:n. Jäsenmaksuja maksamme lisää 100 milj/v!, Pekkarinen kritisoi. Pekkarinen sanoo Iltalehdelle, että häntä ”tökkii neuvottelutuloksessa aika moni asia”.

    Pekkarinen ihmettelee, miksi Suomi ei liittynyt Tanskan, Ruotsin, Hollannin ja Itävallan rinnalle kriittiseen rintamaan – nyt nämä maat saavat EU:lta lähes neljän miljardin euron jäsenmaksupalautukset hyväksyttyään neuvottelutuloksen.

  33. Vakava­ilmeinen Sanna Marin saapui yksityis­koneella Brysselistä Helsinkiin – kieltäytyi kommentoimasta EU-tuki­pakettia sanallakaan

    Iltasanomat 21. Heinäkuu 2020

    Pääministeri Sanna Marin (sd) saapui tiistai-iltana yksityiskoneella Brysselistä Helsinkiin. Marinin lento laskeutui Helsinki–Vantaan liikelentoterminaaliin noin kuuden aikaan tiistaina illalla. Vakavailmeinen Marin ei kommentoinut neuvotteluja sanallakaan, vaan käveli vaiteliaana suoraan ministeriauton takapenkille ja jatkoi matkaansa pois lentokentältä.

  34. Oppositio tyrmistyi - Halla-aho Ylelle: Koronapaketti rikkoo EU:n sääntöjä

    Iltasanomat 21. Heinäkuu 2020

    Tämä paketti minun mielestäni rikkoo yksiselitteisesti EU:n omia sääntöjä, jotka kieltävät yhteisvastuun, Halla-aho sanoi Ylelle. Halla-aho huomauttaa, että neuvotteluissa niukaksi nelikoksi nimetyt Tanska, Itävalta, Hollanti ja Ruotsi saivat kasvatettua omia jäsenmaksupalautuksiaan huomattavasti. Halla-ahon mukaan, nämä maat saivat näin konkreettisesti etua tiukasta neuvotteluasennostaan. Suomen prioriteetti oli muualla.

  35. Kiltti Suomi sai EU:lta mitä ansaitsi

    Iltasanomat 21. Heinäkuu 2020

    Suomi on harmiton EU-jäsen, jota muut EU-maat käyttävät hyväkseen. Olemmeko liian kilttejä?

    EU-JOHTAJAT saivat tiistaiaamuna sovun historiallisen suuresta koronaelpymispaketista ja monivuotisesta EU:n budjetista. Koronaelpymispaketista Suomi arvioi saavansa 3,2 miljardia euroa vuosina 2021–2023 ja maksavansa paketista 6,6 miljardia euroa vuosina 2021–2058.

    Eihän tuo häävi tulos ole. Luku- ja numerotaitoiset huomaavat, että luku on pahasti negatiivinen. Kyse on valtavista summista.

    KORONAPAKETILLA on tarkoitus saada varsinkin Välimeren maiden talous pelastettua. Suomi jäi paketin suunnittelussa outoon välikäteen. Välimeren maiden suurta elvytyspakettia vastusti ns. nuuka nelikko eli Ruotsi, Tanska, Itävalta ja Hollanti. Kun talouskurista tunnettu Saksa ei ollutkaan mukana, Suomi heräsi välitilassa eikä osannut luontevasti määritellä kantaansa. Lopulta Suomi meni taas Saksan perässä, vaikkei se ollut välttämättä Suomen etu.

  36. Vaikka EU:n maatalousbudjetti laskee, Suomen tukia ei leikata – Marin: "Kotimainen ruuantuotanto on meille aivan keskeinen kysymys"

    Maaseudun Tulevaisuus 21. Heinäkuu 2020

    Suomelle neuvoteltiin 400 miljoonan euron kirjekuori maataloudelle. Tämän avulla Suomen maatalousbudjetin taso säilyi nykykauteen verrattuna ennallaan.

    "Neuvottelut olivat pitkät eivätkä missään nimessä helpot. Suomen tavoitteet näkyvät saavutetussa sovussa", Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi neljä päivää kestäneiden neuvottelujen päätyttyä Brysselissä tiistaina aamulla.

    EU-johtajat kokoontuivat perjantaina Brysseliin päättämään siitä, kuinka tulevien vuosien koronatoimenpiteitä rahoitetaan. Suomelle EU:n elvytysneuvotteluissa tärkeää oli nostaa lainojen määrää elvytysrahoista, turvata maaseudun kehittämisvarat ja sitoa rahojen käyttö oikeusvaltiokehitykseen.

  37. EU-johtajat pääsivät sopuun 1,8 tuhannen miljardin euron budjetista ja koronapaketista, pääministeri Marin tyytyväinen lopputulokseen

    Yle Uutiset 21. Heinäkuu 2020

    EU-johtajat ovat maratonkokouksessaan saavuttaneet sovun unionin monivuotisesta budjetista ja siihen liittyvästä koronapaketista. Neuvottelujen kohteena on ollut runsaan 1 800 miljardin euron rahasumma, johon sisältyy 750 miljardin euron suuruinen korona-apupaketti. Korona-apuna jäsenmaille jaetaan 390 miljardia euroa avustuksina ja 360 miljardia lainoina. Vuosien 2021–2027 budjetti on noin 1 074 miljardia euroa.

  38. Trump uhkaa lähettää lisää liittovaltion erikoisjoukkoja “demokraattien” kaupunkeihin – "Emme voi antaa tämän tapahtua"

    Yle Uutiset 21. Heinäkuu 2020

    Kongressi on vaatinut Trumpin hallintoa vetämään erikoisjoukkonsa pois.

    Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi maanantaina, että hän aikoo lähettää lisää liittovaltion joukkoja eri kaupunkeihin, joissa mielenosoitukset ja levottomuudet ovat jatkuneet pitkään.

    Trump mainitsi uhkauksensa yhteydessä nimeltä New Yorkin, Chicagon, Philadelphian, Detroitin, Baltimoren ja Oaklandin kaupungit ja huomautti, että kaupunkien pormestarit ovat “liberaaleja demokraatteja”. – Katsokaa mitä on meneillään. Kaikki nämä kaupungit ovat hyvin liberaalien demokraattien johdossa, kaikki hyvin radikaalien vasemmistolaisten johdossa. Emme voi antaa tämän tapahtua näille kaupungeille, Trump totesi toimittajille Valkoisessa talossa.

    Trump viittasi kommentillaan rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustaviin mielenosoituksiin, jotka alkoivat toukokuun lopulla, kun George Floyd sai surmansa poliisin kovassa käsittelyssä Minneapolisissa. Kaikkialle Yhdysvalloissa levinneet protestit jatkuvat edelleen Portlandissa ja useissa muissa Yhdysvaltain kaupungeissa.

  39. Työttömyysturvan kattavuutta syytä laajentaa – kestoon ei leikkauksia

    Kansan Uutiset 20. Heinäkuu 2020

    Ansioturvan kattavuuteen vaikuttaa erityisesti työssäoloehto, päivärahan enimmäiskesto ja pitkäaikaistyöttömyyden määrä, muistuttaa sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.

    Vastuuministeri Aino-Kaisa Pekonen pitää erikoisena sitä, että osa nyt ”ansiosidonnaista kaikille” ajavista tahoista on ollut systemaattisesti nakertamassa työttömyysturvaa muun muassa leikkaamalla sen kestoa ja koventamalla työssäoloehtoa.

    Olen vastustanut ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoon tehtyjä leikkauksia, eikä kantani ole tästä muuttunut. Turvan riittävän keston lisäksi on tärkeää, että pystymme edistämään nopeampaa työllistymistä elvyttävällä talouspolitiikalla sekä tarjoamalla yksilöllisiin tarpeisiin perustuvaa tukea työnhakuun, osaamisen kehittämiseen ja työkyvyn ongelmiin

  40. Olemmeko valmiit?

    Helsingin Sanomat 19. Heinäkuu 2020

    Jos maapallon ulkopuolista elämää joskus löydetään, tutkijat ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, ettei se tapahdu lentävien lautasten tai avaruusolioiden muodossa.

    Vuonna 2019 Kiina otti kunnolla käyttöön maailman suurimman radioteleskoopin, joka on 30 jalkapallokentän kokoinen ja halkaisijaltaan 500 metriä. Teleskoopilla pystytään kuuntelemaan signaaleja kauempaa kuin koskaan aiemmin.

    Mitä enemmän älyllisen elämän etsintää tehdään, sitä suuremmaksi kasvaa myös todennäköisyys sille, että etsintä tuottaa tuloksia. Samalla on ruvettu miettimään sitä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

    Voidaan siis sanoa, että yhteiskunta ei ole oikeastaan valmistautunut siihen, mitä elämän löytyminen tarkoittaa meidän sivilisaatiollemme. Näin toteaa myös tutkija Mark Neal vuonna 2014 Risk Management -tiedelehdessä julkaistussa tutkimusartikkelissaan. Neal tutki, millaisiin riskeihin ihmiskunnan pitäisi varautua, jos maapallon ulkopuolelta löydetään elämää.

    Löydös olisi kuitenkin mullistava taiteelle, uskonnoille, politiikalle, musiikille, teknologialle, filosofialle, luonnolle sekä käsitykselle ajasta ja paikasta. ”Meidän näpertelymme eivät olisi yhtään mitään todellisen tiedon mittakaavassa.”

  41. Vesa-Matti Loiri kaihoisana ystävästään: "Vaihdettiin katsetta ja aavistin" – Kollegat muistavat Jope Ruonansuun herkkänä ja nerokkaana koomikkona

    Yle Uutiset 18. Heinäkuu 2020

    Jope Ruonansuun entiset kollegat muistavat hänet erityisesti herkkänä taiteilijana ja taitavana koomikkona. Jorma Olavi "Jope" Ruonansuun kerrottiin menehtyneen tänään 56-vuotiaana.

    Kollegat muistelevat koko kansan Jopea lämpimästi. Vesa-Matti Loiri: "Liian nuorena lähti" Ruonansuun pitkäaikainen ystävä ja kollega Vesa-Matti Loiri sanoo, että Ruonansuu sairasteli pitkään, mutta jaksoi aina tehdä. Viimeisen kerran ystävävykset tapasivat joulukonsertin takahuoneessa Lahdessa. – Vaihdettiin katsetta ja aavistin. Jope viestitti tavallaan, että nyt on lähtö aika lähellä. Liian nuorena lähti, Loiri muistelee.

  42. Grönlannissa äänestetään lähetyssaarnaaja Hans Egeden patsaan kohtalosta – monelle se edustaa kolonialismin perintöä

    Yle Uutiset 17. Heinäkuu 2020

    Grönlannissa äänestetään parhaillaan siitä, tulisiko lähetyssaarnaaja Hans Egeden patsas siirtää museoon. Monelle paikalliselle pääkaupunki Nuukin perustajan patsas symboloi Tanskan kolonialismia. Patsas sotkettiin kesäkuussa punaisella maalilla ja tekstillä ”decolonize”, jonka voi suomentaa vaatimukseksi kolonialismin purkamisesta. Eri puolilla maailmaa mielenosoittajat ovat viime aikoina kaataneet ja töhrineet historiallisten henkilöiden patsaita osana rasismin ja kolonialismin vastaisia mielenosoituksia, jotka saivat alkunsa yhdysvaltalaisen George Floydin kuolemasta poliisien käsissä.

    Kommentti: Vasemmistonuoret esittivät hiljattain Mannerheimin patsaan siirtoa. Nämä nuoret jotka haluavat piirtää historiaa uusiksi eivät tulevaisuudessa osaa rakentaa mitään uutta koska heillä ei ole pohjaa menneestä, ja siksi alkavat kiertää kehää pakkomielteidensä riivaamina.

  43. HS kokosi yhteen Suomen suurimpia ja kiinnostavimpia yrityskauppoja: Nämä yhtiöt on myyty Suomesta ulkomaille – ja nämä on ostettu Suomeen

    Helsingin Sanomat 16. Heinäkuu 2020

    Neleksen myyntiaikeet ovat herättäneet kuluneella viikolla jälleen keskustelua siitä, onko Suomesta tulossa tytäryhtiötalous. Suomalaisia yrityksiä on ostettu ennenkin ulkomaille, ja suomalaiset yritykset ovat vastaavasti itse tehneet ostoja ulkomailla. HS kokosi vuosien varrelta Suomen suurimpia ja kiinnostavimpia yrityskauppoja.

  44. Sisärajavalvonta koronakeväänä on Rajavartiolaitokselle rauhan aikana ennennäkemätön ponnistus: länsirajalle on komennettu satoja, kustannukset 13 miljoonaa euroa

    Yle Uutiset 16. Heinäkuu 2020

    Rajavartiolaitoksen valvontaoperaatio länsirajalla on jättiponnistus, jonka kaltaista ei ole rauhan aikana vielä nähty. Kustannukset ovat nyt lähes 13 miljoonaa euroa ja Suomen ja Ruotsin väliselle rajalle on komennettu satoja rajavartijoita eri puolilta Suomea ja jopa eläkkeeltä.

    Rajavartiolaitoksen suunnittelupäällikön, everstiluutnantti Jukka Ikäläisen mukaan näin suurta komennusten määrää ei ole rauhan aikana ennen ollut.

    Sisärajavalvontaa on läntisen maarajan lisäksi Helsingin ja Turun satamissa. Koronan aikana sisärajavalvonnassa on ollut kaikkiaan 1500 eri henkilöä, Ikäläinen laskee.

  45. Toiveet koronarokotteen onnistumisesta vahvistuvat, mutta rokotteen valmistuminen ei lopeta odottamista – kuka saa etusijan rokotusjonossa?

    Yle Uutiset 15. Heinäkuu 2020

    Suomen yleisen pandemiasuunnitelman mukaan niukat rokoteannokset jyvitetään mahdollisimman oikeudenmukaisesti ja niin, että väestötasolla pelastetaan eniten elinvuosia. Koronarokotuksille ei ole vielä omaa suunnitelmaa.

  46. Seksuaalirikoksista tuomitun Jeffrey Epsteinin rikoskumppaniksi epäilty Ghislaine Maxwell pysyy vangittuna oikeudenkäyntiin asti

    Yle Uutiset 15.Heinäkuu 2020

    Seksuaalirikoksista tuomitun Jeffrey Epsteinin entinen naisystävä Ghislaine Maxwell pysyy vangittuna oikeudenkäyntiin asti. Tuomari päätti tiistaina, ettei Maxwellia päästetä kotiarestiin takuita vastaan. Maxwell vaati pääsyä vankilasta kotiarestiin viiden miljoonan dollarin takuita vastaan. Hän kertoi pelkäävänsä, että saa vankilassa New Yorkissa koronavirustartunnan odottaessaan oikeudenkäyntiä. Syyttäjä vastusti vankilasta päästämistä vedoten siihen, että Maxwell voisi yrittää paeta. Tätä syyttäjä perusteli sillä, että Maxwell yritti vältellä pidätystä piileskelemällä lukitussa rakennuksessa. FBI joutui kaksi viikkoa sitten murtamaan oven päästäkseen rakennukseen. Tuomari ilmoitti tiistaina, että oikeudenkäynti Maxwelliin kohdistuvista rikosepäilyistä alkaa 12. heinäkuuta 2021. Mikäli hänet todetaan syylliseksi, saattaa häntä odottaa jopa 35 vuoden vankilatuomio.67 h9f9

  47. MTV ja Porin kaupunki solmivat jatkosopimuksen SuomiAreenasta: Tulevaisuudessa tähtäimessä hiilineutraali tapahtuma

    MTV Uutiset 15. Heinäkuu 2020

    Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena jatkuu Porissa tulevinakin vuosina, kun MTV ja Porin kaupunki ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen tapahtuman järjestämisestä. Jatkosopimus vahvistaa aikaisemman sopimuksen optiovuodet ja kattaa siten nyt vuodet 2021–2023. Sen lisäksi sopimus sisältää option vuosille 2024–2025.

    – Hienoa, että hyvä yhteistyö Porin kaupungin kanssa jatkuu pitkälle tulevaisuuteen. Tästä on hyvä lähteä entisestään kehittämään Suomen suurinta keskustelutapahtumaa, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen sanoo.

  48. Valtakunnansyyttäjä: Poliisi päätti esitutkinnan Päivi Räsäsestä ennenaikaisesti – "Ne osuudet pitää käydä tarkasti läpi"

    MTV Uutiset 15. Heinäkuu 2020

    Vielä ei voida tulkita, onko kansanedustaja Päivi Räsäsestä (kd.) jätetty tutkintapyyntö tehty väärin perustein. Näin sanoo valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen MTV Uutisten haastattelussa.

    Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen mukaan poliisi päätti ennenaikaisesti esitutkinnan, kun se ei katsonut ohjelmaa, jonka perusteella poliisille jätettiin tutkintapyyntö kansanedustaja Päivi Räsäsestä. MTV Uutiset uutisoi tiistaina, että Räsäsestä tehty tutkintapyyntö perustuu virheellisiin väittämiin. Yksityisen kansalaisen tekemän tutkintapyynnön mukaan Räsänen olisi sanonut Yökylässä Maria Veitola -sarjan jaksossa, että "homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen psykopatologinen häiriö" ja "homoseksuaalisuudessa on kyse perversioista." Tosiasiassa näin ei kyseisessä jaksossa sanottu. Poliisi päätti esitutkinnan kertaalleen, mutta valtakunnansyyttäjä määräsi sen tehtäväksi uudestaan.

  49. Päivi Räsänen tarkisti hänestä tehdyn tutkintapyynnön: Ei sanonut niitä lauseita, joista valtakunnansyyttäjä määräsi tutkinnan – "Jäi maku, että tehtaillaan näitä rikosepäilyjä"

    MTV Uutiset 14. Heinäkuu 2020

    Kansanedustaja Päivi Räsänen ei ole sanonut Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa niitä lauseita, joista hänestä on tehty tutkintapyyntö. Tapaus siirtyi siitä huolimatta valtakunnansyyttäjän määräyksestä esitutkintaan.

    Yksityisen kansalaisen tekemän tutkintapyynnön mukaan Räsänen olisi jakson aikana sanonut, että "Homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen psykopatologinen häiriö" ja "Homoseksuaalisuudessa on kyse perversioista."

    Tosiasiassa jaksossa ei näin ole sanottu. Ensiksi mainittu sitaatti on hieman muokattu versio Räsäsen kirjoittamasta pamfletista, jossa hän käsittelee avioliittoa miehen ja naisen väliseksi tarkoitettuna asiana. Toiselle ei löytynyt suoraa lähdettä.

    Jakso ei ollut MTV-palvelussa katsottavissa poliisin tutkiessa pyyntöä eikä poliisi tiettävästi pyytänyt jaksoa nähtäväkseen. Poliisi tutki saamansa tutkintapyynnön ja totesi, että "ohjelmaa ei ole saatu konkreettisesti selvitykseksi tässä asiassa, joten selvitys siitä, mitä Päivi Räsänen on ohjelmassa lausunut, perustuu [kansalaisen] tutkintapyyntöön kirjattuihin muistinvaraisiin sitaatteihin.”

    Poikani litteroi kaikki ne tekstit ihan sanasta sanaan tältä osin. Siellä ei todellakaan ollut näitä väitettyjä lauseita, Räsänen kertoo.

    Hän ihmettelee, miksi valtakunnansyyttäjä ei ennen päätöstä esitutkinnan toimittamisesta itse hankkinut jaksoa katsottavakseen ja tarkistanut, mitä jaksossa sanotaan. Hän toteaa, että valtakunnansyyttäjänvirasto olisi varmasti halutessaan saanut videon nähtäväkseen.

    Kyllähän viranomaisen, jos tässä käynnistää jonkin prosessin, pitäisi tarkistaa, pitävätkö ne syytökset edes paikkansa.

    Valtakunnansyyttäjä ei kommentoi asiaa MTV Uutisille.

  50. Valtio tuki 5 miljoonalla eurolla uraauurtavaa energiayhteisöä Lempäälässä – Nyt hanke on valmis, mutta laki estää asiakkaiden liittämisen

    Yle Uutiset 14. Heinäkuu 2020

    Lempäälän energiayhteisö auttaisi pitämään yritysten sähkönsiirtomaksut kurissa, sanovat hankkeen puuhamiehet.

    Tuuli piiskaa pilviä syrjään auringon tieltä Lempäälässä. Pian Pirkanmaan yllä porottaa, ja tuhansien aurinkopaneelien rivistöt pääsevät tositoimiin tuottamaan sähköä. Olemme kolmostien varressa, Marjamäen yritysalueella. Sen tunnetuin maamerkki on liikemies Toivo Sukarin kehittämä ostoskeskus Ideapark.

    Harva shoppailija tietää, että ympäröivälle alueelle on rakennettu kaikessa hiljaisuudessa koko Euroopan mittapuulla uraauurtava energiajärjestelmä. Hankkeen nimi on Lempäälän energiayhteisö eli Lemene.

    Siihen olisi tarkoitus houkutella mukaan teollisuus- ja logistiikkayrityksiä, joita odotellaan laajentuvaan yrityspuistoon. Lemenen kunnianhimoisena tavoitteena on näyttää maailmalle teollisessa mittakaavassa, miten tulevaisuuden älykäs energiajärjestelmä voisi toimia. Itseluottamusta lempääläläisiltä ei tunnu puuttuvan.

    Taustalla muhivat kuitenkin isot jännitteet, sillä toteutuessaan suunnitellusti hanke saattaisi alkaa murentaa sähkön alueellisten jakeluyhtiöiden monopolia.

  51. 12 Landscape Photography Tips

    Blurd 13. Heinäkuu 2020

    It’s no wonder photographers of all skill levels are drawn to landscapes. You get to plan your own adventures to beautiful destinations near or far, spend quality time in nature, and practice your technical and creative skills. What could be better? The natural world also provides plenty of surprises and challenges that all photographers can learn from, so landscape photography is a great subject to explore behind the lens. Before you set out on your next excursion, check out these landscape photography tips to help you capture even better images.

  52. New York

    Blurd 13. Heinäkuu 2020

    Features & Details Edit Primary Category: Arts & Photography Books Project Option: Standard Portrait, 7.75×9.75 in, 20×25 cm # of Pages: 160 Publish Date: Dec 15, 2014 Language English

  53. Genesis

    Tachen 13. Heinäkuu 2020

    Sebastião Salgado’s haunting black-and-white photographs from the GENESIS project record landscapes and people unchanged in the devastating onslaught of modern society and development. Taken over the course of an epic eight-year expedition, the images are divided into five broad geographic chapters: Planet South, Sanctuaries, Africa, Northern Spaces, Amazonia, and Pantanal.

  54. Apple vahvisti historiallisen muutoksen: Mac-tietokoneet siirtyvät Applen omiin suorittimiin – ensimmäinen tulee jo tänä vuonna

    Mobiili 13. Heinäkuu 2020

    Apple on vahvistanut WWDC-kehittäjäkonferenssinsa avauksessa huhut odotetulla tavalla todeksi: Apple tulee siirtymään jatkossa myös Mac-tietokoneissaan omiin ARM-arkkitehtuuriin perustuviin suorittimiinsa. Tähän asti Apple on käyttänyt Mac-tietokoneissaan Intelin x86-arkkitehtuurin suorittimia siirryttyään niihin PowerPC-suorittimista.

 

© 2003- dpk.fi Ι ARKISTO Ι YouTube Ι Instagram Ι

sitoumus2050 hiiliporssi