dpk.fi

2010/4

Google avasi Street View kuvat palvelun Suomessa 9.2.2010, lähes koko Suomi kuvattu. Katso kuvia.
Palvelu tulee vielä puhuttamaan, tai se on jo alkanut...lue lisää. Positiiviset asiat GoogleMaps palvelussa kuitenkin nousevat päälimmäiseksi. Voit katsoa joku miltä paikka näytti vuosia sitten jos sen on sinne joku kuvannut.
Ompahan hienoja kesäisiä näkymiä Suomesta, Ilta-Sanomien lukijat kommentoivat.

Niin myötä kuin vastamäessä, Sakarin Mäkelän ohjaama lyhytelokuva YouTubessa.

Suomalainen astronautti Vesa Heilala astui julkisuuteen kertomaan Virgin Galactica avaruusmatkastaan joka toteutuneen 2012.

Tämän takia Niinistö sai näpeilleen.

Niinistöä vastaan suunnitteilla protesti. Niinistön johdolla eduskunnan massiivinen budjetti sadasta miljoonasta eurosta on pienentynyt neljällä prosentilla, tämä risoo monia kansanedustajia. Ile Jokinen käsitteli iltapäivän radio ohjelmassaan kansanedustajien omaneduntavoittelua aika räväkälläkin tavalla, joka on poikkeuksellista toimittajilta, hyvä niin. Toivoa sopii että toimittajat ottaisivat poliitikot vielä kovemman purukaluston väliin, demokratian nimissä.

Vuoden 2006 presidentinvaalikamppailu jätti trauman kokoomukseen, sanoo Presidentti Tarja Halonen.

A-talk, eläkekiista repii. EK:n johtaja Jukka Ahtelan mukaan talous ja eläkeongelmat poistuvat kun työeläkeputki saadaan purettua. Ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan Maria Guzenina-Richardsonille kun hän sanoi "työnantajahan sitä eläkeputkea käyttää ja voi sen purkaa kun ei vähennä väkeä." Ahtela oli koko keskustelun ajan Guzenina-Richardsonin kysymysten edessä kuin koulupoika yllätettynä housut kintussa. Katso keskustelu Areenalta. Tökkiikö areenan videoiden toisto?

Testaa yhteysnopeutesi. Laajakaista nopeuksista ja hinnoista riittää varmasti puhetta tänäkin vuonna, linkki vuosi sitten käytyyn keskusteluun.

Kirjurinluodon kesäteatteri Pori 12.6 - 11.7.2010 Akkapakka, "Ja niin tapahtui suuren hormonikorvaus-hoidon aikaan, Että kaikkia pirkkoja, liisoja, seijoja, ritvoja ja raijoja alkoi ottaa päähän päivittäin. He ovat siinä iässä. He hikeentyvät syystä ja syyttä. Heidät oli kasvatettu olemaan kilttejä tyttöjä. Heistä tuli pahoja akkoja. Ja tänä iltana he Puhuvat suunsa puhtaaksi". Keskustelua kesäteattereista Suomi Areenassa Porissa kesällä 2009.

Jääkaapissa oli maitoa jonka viimeinen käyttöpäivä oli 15 helmikuuta 1994. Huhtikuussa 2000 huoltomies tulee asentamaan palovaroitinta ja löytää verkkareissa päiväpeiton päällä, pää tyynyllä, kuin iltapäivänokosilla nukkuvan Reiman. Hän on ollut siinä kuusi vuotta koko Ahtisaaren ajan. Jos huoltomiehellä ei olisi ollut asiaa asuntoon, jatkaisi Reima "päiväuniaan" tänäkin päivänä? Sosiaalihuollon leikkaukset näkyvät tulevaisuudessa yhä useampien Reimojen heitteillejättöinä. Lista pääsyyllisistä vuosien varrelta. Vuodesta 1970 on ollut 24 Sosiaali ja terveysministeriä näistä 11 SDP:stä ja yksi SKDL:stä. Vuonna 2010 vastuunkantaja on myös Liisa Hyssälä (keskusta).
Lue koko tarina HS arkiston kuukausiliitteestä.

Etsitkö kameraa joka ei ole järkäle, mutta melkein täysverinen järkkäri, silloin valintasi on Panasonic GF1.

Saab ei kuollutkaan, eläköön Saab!

Taiteilijan näkemys suomalaisesta poliitikosta kun julkisuuskuva on poistettu.

Tätä nettikaupan jättiläiseksikin sanottua ei voi suositella, mikäli käyttäjiä on uskominen.

Eläkekeskustelu käy kuumana ja siitä näyttää olevan pihalla moni taho. Ainoa ketä tietää missä mennään taitaa olla työnantaja puoli ja siksi purkaa eläkesäätiöitään kiireen vilkkaa, ennen kuin eläkesäätiöiden purkamisen estävä laki tulee voimaan. Poliitikot tuntien se ei tule voimaan tai jos tulee, liian myöhään. Yle TV1 Mot 25.1.2010.

Katariina Suuri, anteeksi siis Katariina Souri entinen Kata Kärkkäinen vaihtoi nimeään. Kata haluaa eroon vanhasta elämästään ja aloittaa Sourina. Kasvot kuitenkin yhdistetään vanhaan nimeen, ei nimi miestä pahenna jos ei mies nimeä, pätee edelleen. Nykyisen Sourin entisen Kärkkäisen hyvät ja huonot tekemiset pyörivät verkkomaailmassa kaikesta huolimatta. Joonas Hytönen haastattelee Kataa.

Poliisi: uusavuttomia autoilijoita liikenteessä. Älä tee tätä omalla autolla.

Lähdesuojaa tarvitsevat vain perättömien ilmiantojen tekijät ja heihin luottavat toimittajat.

Venäläinen raha saattaa pelastaa Saabin, Spykerin rahoitusten takaa löytyy venäläinen pohatta Vladimir Antonov.
Tunti tunnilta tarjousilmoitukset muuttuvat.

Eläkevedätyksessä huijauksen maku kirjoittaa Tekniikka&Talous lehdessä Kari Ojanperä.

Sarjassa onko päänupille muutakin käyttöä kuin hattuteline, pohditaan uusvanhoja tv -ohjelmia.
Rakel Liekk
i ja panokoulu. MoonTV oli vuosina 1997-2003 toiminut suomalainen televisiokanava. Ohjelmassa Rakel suoritti erilaisia koeajoja. Rakel on sittemmin toiminut kuvataiteilijana, kolumnistina ja erilaisissa radio-ohjelmissa.
Rakel voisi aloittaa televisiossa itsensä näköisen version Maamiehen tietolaarista. Ohjelmaformaatti rakentuisi katselijoiden Rakelille lähettämiin kysymyksiin.

Terveysterrori tappaa yrittäjyyttä. " Ravintoloitsija suunnitteli kahvilan perustamista Helsingin Espalle. Kun pönkäläinen virkamies edellytti, että kahvilassa on naisten vessa, miesten vessa, invavessa ja henkilökunnan vessat miehille ja naisille, kahvilalle ei olisi juuri jäänyt asiakastilaa, joten hanke raukesi. " Aarno "loka" Laitinen roiskii elintarvikevirkamies Antti Pönkää kolumnissaan.

Miten alle kolmen euron tuntipalkat voivat olla nykypäivän Suomessa mahdollisia?

Jos olet lähdössä New Yorkiin ja olet valokuvaus/video-harrastaja käy ihmeessä B&H Photossa, sillä se on varsinainen tavarataivas. Nyt halvan dollarin aikana hinnat ovat noin puolet Euroopan hintatasosta. Katso videoesittely.

Valtio myi kyseenalaista mainetta hankkineelle englantilaiselle Transun Travel yhtiölle Karesuvannosta lähes 70 hehtaaria maata kaikessa hiljaisuudessa. Transun Travelin ja Santa Safari Oy:n takaa löytyvät samat tahot, jotka jouluna 2008 kyhäsivät Dorsetiin Etelä-Englantiin Lappi-kopion. Englannissa nousi asiasta suuri kohu, kun 30 euron liput ”Lappiin” ostaneet löysivät Hampshiren ja Dorsetin rajalta kuraisen pellon laidalta vaatimattoman puutarhamajan, koiria ja muuta surkeaa rekvisiittaa.

Paavo Väyrynen ei ole koskaan pyrkinyt mihinkään, hän on ollut aina vain käytettävissä.
Kertoo Jari Tervo kolumnissaan. [Kuuntele kolumni Yle Areena]

Nokian yllätysveto ilmaisilla paikannuspalveluilla sai sijoittajat hämilleen: Missä on ansaintalogiikka?
Nokia osti vuonna 2007 karttatietoa tuottavan Navtegin 5,7 miljardilla eurolla. Kauppahintaa on pidetty erittäin korkeana. Nyt tuon yrityksen palveluja tarjotaan ilmaiseksi. Nordean analyytikko Martti Larjo uskoo Navteg ostoksella tehtävän rahaa. Ilmaispalvelun muuttaminen maksullisekisi on ajankohtaiasta kun käyttäjiä on koukutettu riittävästi navigointi palvelujen käyttäjiksi. Ilmaisen paikannuspalvelun hinnaksi arvioitiin sata euroa, sillä hinnalla saa kaupasta paikannuslaitteen. Nostaako Nokia älypuhelimiensa hintaa vastaavasti jää nähtäväksi. [HS]

Royal Caribbean -yhtiön risteilyalus tarjoaa grilliruokaa ja ylellistä lomanviettoa vain sadan kilometrin päässä Haitin pääkaupungista jossa kymmenet tuhannet ruumiit makaavat kasoissa. [Royal Caribbean kotisivu] [Risteily hinnasto]

Satakunnan Kansan 21.1.2010 pääkirjoituksen mukaan "Jos Väyrynen valitaan keskustan puheenjohtajaksi ja Vanhasen tilalle pääministeriksi, hallituksen politiikka muuttuu täydellisesti. Se voi olla kansalaisten mieleen."

Kaarina Hazard, toimittaja joka uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne ovat ja herättää nukkuvat haaskalle vaikka asialla ei ole kovinkaan suurta merkitystä, saa miettimään miksi samat massat eivät raahaudu räksyttämään todellisista yhteiskunnan epäkohdista.

Kirjoista, kirjailijoista kansallismaiseman keskellä kertoo Panu Rajala päiväkirjoissaan. Rajalan päiväkirjasta 18.1.2010: "Meidän talossa on filmattu alkava sarja 'Naisia kaupungilla', mutta se alkoi niin ikävän pahantuulisesti, että heti oli lopetettava ja katsottava tallenteelta Francon aikaa, jossa on aina sydämellinen pohjavire kaikista vaikeuksista huolimatta. Miksi meillä niin usein tehdään tympeän riitaisia olohuonejuttuja? Nainen huutaa ja kiroilee lapselle. Siksikö että elämä on sellaista. Ei kaikilla."

Savuton Suomi suunnitteilla, ensimmäisenä maana maailmassa Suomesta tulisi täysin savuton, tupakoinnin osalta.

Ilkka Herlin ei kumarra isäukkonsa Pekka Herliinin legendan muistolle. Maarit Tastula luo henkilökuvaa Ilkka Herliinistä, ohjelmassaan Seitsemäs Taivas. Tastulan haastattelu katsottavissa Yle Areenassa 9.2.2010 asti.
Niklas Herlin kritisoi voimakkaasti isäänsä Pekka Herliiniä blogissaan.

Valokuvasta maksettiin yli miljoona euroa ja ehkä siitä syystä että kuvan otti Venäjän presidentti.
Mitähän maksettaisiin Matti Vanhasen ottamasta kuvasta jossa hän pistää pökköä pesään, hänellähän oli tiettävästi talossaan Nurmijärvellä puukiuas.

Rapparitko asialla? Egyptin pyramiidit tehtiinkin ehkä valamalla. Auttoivatko ufot valussa lainaamalla pumppuautoja betonin kuljetuksessa.

Keskusta on kriisissä, jos se ei valitse puheenjohtajakseen Paavo Väyrystä tai Mauri Pekkarista. Puolueen sisältä ei löydy ketään kokeneempaa kuin mainitut. Nuoret säihkysilmät ovat kivoja tv ruudussa, vaikka asioista eivät mitään tiedäkään, puolueen kehitykselle säihkysilmät ovat kuin punaposkinen myrkkyomena. Paavo ja Maukka ovat jo raakkeja, mutta kokeneita sellaisia ja voisivat noviiseja opastaa tuleviin puheenjohtaja taistoihin.

Kuntoilu on kivaa, ainakin katsoa. Jos aiot aloittaa, lisää vihjeitä.

Ludvig Borga, kiihottaa Kaarina Hazardia nekrofiiliaan. Kansalaiset raivon partaalle. [Persona non grata]

IL- pikkutakki on sitä mieltä että putkasta lähtiessään saa tavaransa takaisin. Helsinki-Vantaa lentokentältä lähtiessä sellaisesta palvelusta voi vain haaveilla .

Mauri Pekkarisen terhakka habitus sopii keskustan puheenjohtajalle, sanoo Jari Tervo kolumnissaan. " Jos Jyväskylän ja Oulun välinen riippusilta on aluepoliittisin tai työllisyysnäkökohdin edes jotenkin perusteltavissa, Pekkarinen sen kyllä järjestää. Nykyisen elinkeinoministerin kasvot eivät koskaan tule hänen pääministerikautenaan koristamaan Seiska-lehden kantta, toisin kuin nykyisen pääministerin. Muistan Pekkarisen joutuneen vain kerran vuosia sitten Suomen suurimman juorulehden ilmiantopalstalle. Pätkässä väitettiin Pekkarisen käyttäneen Jyväskylän lentoasemalla vammaisten vessaa. Sitä on vaikea uskoa. Miten ne kehtaavat ". Kolumnin julkistuksen jälkeen Paula Lehtomäki ilmoitti luopuvansa kepun puheenjohtaja kilvasta, perhesyihin vedoten.

Kuinkahan monessa kunnassa ja seurakuntayhtymässä sijoitustoimintaa hoitavat alan ammattilaiset, vai onko se annettu "kuka tämänkin viitsisi hoitaa" henkilölle. Merenneito jakaa saalistaan.

Leiki Kiinalaista... kokeile uutta googlea kuin kiinalainen, tästä.

Vuokrataan ihminen, Suomesta tulossa todellinen orjatyötä suosiva valtio. Esimerkki Nokialta: "Hänelle on syntynyt myös vankka käsitys siitä, että ”komponenttipula” on tyypillinen tekosyy, jota käytetään vuokratyövoiman vähentämiseen esimerkiksi suurten juhlapyhien alla."

Uuden Suomen kolumnisti yhteistyö Yle Puhe kanavalla on käynnistynyt, kolumni kuultavissa päivittäin kello 11:03 Yle Puhe kanavalla ja Yle Areenassa.

Na' Turistit täyttävät Yyterin kylpylähotellin helmikuussa. Lisäinfoa Luomua Luonnosta sivustolta.

Ministeriöiden palkat nousevat tammikuussa 2,7 prosenttia. Itsehän niistä päättävät, miksi noin vähän 27 prosenttia olisi kuulostanut paremmalta, lama aika nääs.. Jotkut kun joutuvat tyytymään 0,5 prosenttiin.

Tunnelmapala talvisesta Tammerkoskesta, YouTubessa.

Mökkikausi lähestyy ja infoa pitää saada pienimmistäkin mökin tapahtumista, tämä voi auttaa siihen pulmaan.

Erikoinen tutkimus: Päiväunet saattavat herkistää varttuneen väen diabetekselle. Tähän asti päiväunia on pidetty terveellisenä ja ihmisen vireystilaa parantavana asiana, yht'äkkiä ne ovatkin terveydelle vaarallisia. Ei ihme jos tulisi tutkimustulos jossa suositellaan yli 60 vuotiaiden työelässä olevien pidentävän työpäiväänsä kuusitoistatuntiseksi, koska se parantaa työssäjaksamista, hoh hoijaa, kaiken maailman tutkimukset ja [!]. Pekka Puska sanoisi tähän "voita leivälle", vai oliko se joku muu..

Google perusti energiayhtiön. Hakukonejätin maailman valloitus jatkuu..Nexus One puhelin markkinoille.

Jukka Hienonen tullut kalliiksi Finnairille. Youtube video Finnairin johtamiskulttuurista. Taksiyrittäjät suut muikeana, Finnairin laukku-kuljetukset tuottavat sievoisen tilin. Rovaniemeläinen taksiyrittäjä kertoo että ajetun kilometrin voi kertoa 1,40 eurolla ja kilometrejä saattaa laukun kuljetukselle kertyä 800 kilometriä eli 1120 euroa laukkua kohti. Ivalosta laukkuja on viety Lakselviin, Tanaan ja Båtsfjordiin asti. Oulussa kuljetuksia hoitava Sauli Junkonen kuljetuspalvelussa naureskeltiin kun Finnair ilmoitti että laukkujen kulkua hidastaa lumisade. Helsingissä taitaa olla harvat hallit, siellä missä laukkuja käsitellään kun lunta sataa sisään, kuljetuspalvelu Junkosesta kerrotaan.
[SK 11.1.2010 s.7]

Tammikuun 2010 tärpit: Kansakunnan olohuone, palkittu dokumenttielokuva suomalaisista, joita emme yleensä näe - ainakaan heidän olohuoneissaan. Ohjaaja Jukka Kärkkäinen. Tuotanto Mouka Filmi Oy 2008 .
Katsottavissa Yle Areenassa 13.1.2010 asti. Karu ja koskettava dokumentti, tälläisiäkö me suomalaiset olemme. Emmekö olekaan lehdistön meille esittelemiä hyväosaisia ja tuloisia korkean sivistystason maailmankansalaisia. Emme jos laskeudumme kansanpariin joka taistelee toimeentulostaan ja tuskailee pätkätöissä samaan aikaan eduskunnassa mietitään kuinka kansalaisten elämää voitaisiin vielä hiukan kiristää. Tampereen elokuvajuhlien tuomaristo on sanonut elokuvasta "Unohtakaa Nokia ja innovaatiotalous! Tuomaristo vaatii täten, että tätä elokuvaa käytetään jatkossa Suomi-brändin pääasiallisena markkinointi-välineenä." Toinen erikoista innovaatiota vaatinut projekti on Sipe Santapukin taloprojekti jonka piirustukset laati kuuluisa New Yorkkilainen arkkitehti Erich Lloyd Wright. Santapukki kutsui Wrightin ja tämän vaimon Suomeen ja kuljetti heitä viikon ajan ympäri Suomea. Voit lukea jutun HS tammikuun 2010 kuukausiliitteestä ilmaiseksi. [Kuva]
Kepler-avaruusteleskooppi löysi ensimmäiset eksoplaneettansa.

Pitkästyttääkö pitkillä ajomatkoilla tiehen tuijottaminen? Ei kauan, sillä pian voit katsella ajaessasi elokuvia ja selailla nettisivuja, toivottavasti joku hoitaa ohjaamisen, sillä tuskin elokuvan seuraamiselta ehtii.

Antti Kaikkonen voi päästä tanssimaan kalteritangoa jos poliisin tutkimuksia ei estetä.

Auton lämmitystolppien käyttöliittymissä parantamisen varaa.

Sepa, yhtenäinen eurooppalainen maksualue, muuttaa kaiken.

Vuoden 2009 kuumimmat prototyyppiteknologia uutuudet.

Suomen pienin julkkis, mutta suurimmalla egolla varustettu, Matti Esko Hytönen on listannut viime vuoden henkilöitä jotka ovat jättäneet hänet huomioimatta tai muuten pakoilleet.

Kylmin talvi sitten vuoden 2003.

Kaupat auki yölläkin: Suomi siirtyi sivilisaatioon. Kovin hepposin toimin pääsee sivilisaatioiden joukkoon.

Pääministeri vetoisuus on Suomen linja kirjoittaa Janne Virkkunen.

Poliisi ampui Muhamed pilapiirtäjän-uhkaajaa.

Tutkija haluaa lähestymiskiellon lisäksi vainoamiskiellon lakiin.

Huikea työuudistus: tuskin kauan jaksaa kiinnostaa, ei ainakaan päättäjiä.

Taas on lehdistö tehnyt tutkivaa journalismia ja löytänyt kohukuvan muka JF Kennedystä makoilemassa huvipurrella1950 -luvulla. Mikä ettei hyvällä mielikuvituksella niinkin voi sanoa, Ilta-Sanomissa. Uutinen joka olikin jo vanha suomeen saapuessaan.

James Cameron pääsi omilleen reilussa viikossa. Katso kuinka se tehtiin Jon Landau kertoo.

Voiko tässä muuta kuin hymyillä.

Kiasman toukokuussa Eija-Riitta Ahtialalta hankkima videoinstallaatio Missä on Missä, on jossain mutta missä?
Museo maksoi tästä teoksesta 238 800 euroa. Kiasmasta kerrotaan ettei teoksen näyttäminen ollut mahdollista, teos vaatisi ympärilleen valtavan salin jotta kaikki kuusi suurta videonäyttöä pystytään installoimaan oikealla tavalla.
Kansalaiset odottavat Kiasman esittävän teoksen, kansalaistenkin arvioitavaksi.

Avatar-elokuvan Pandora-kuu olisi havaittavissa. Uusimman scifi-elokuvan päänäyttämönä on kuvitteellinen Pandora-niminen kuu. Elokuvassa se on sijoitettu 4 valovuoden etäisyydelle aurinkokunnasta eli meitä lähimpään tähtijärjestelmään, Alfa Centauriin. Hiljattaisen tutkimuksen mukaan tällaisella etäisyydellä sijaitseva kuu pystyttäisiin havaitsemaan jo viime vuonna laukaistulla Kepler-avaruusteleskoopilla.

Pärjäisin pääministerinäkin sanoo Paula Lehtomäki. Ainakin hän voisi olla näkymättömämpi kuin Vanhanen, eihän Lehtomäellä juurikaan ole tähän mennessä ollut mitään sanotttavaa, miksi sitten pääministerinä.

Hyvää Joulua 2009. Varpunen -Jouluaamuna. Kirjailija Frans "Taata" Sillanpään Joulupakina vuodelta 1945 sopii aina joulun tunnelmaan. Tapaninpäivänä Canal+ suomalainen elokuva Joulutarina. Oletko koskaan miettinyt kuinka Joulupukista tuli Joulupukkii? Tämä hieno elokuva kertoo sen, upein lavastein ja näyttelijöiden toteutettu tarina.

Joulun junaliikenteessä täysi kaaos. Maantieliikenteeseen suositellaan varaamaan aikaa ja malttia.

Kansa kiittää Vanhasta joululahjasta, mutta olisi toivonut uskottavampaa selitystä. [IS]

Suomen Poliisi YouTubessa. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kysyy olisiko tämän tapaisella videolla havahduttaminen oikea tapa ennalta ehkäistä liikenteessä kaahaamista. Ehkä, jos videossa olisi ollut dramaattisia aineksia, nyt siinä oli vain sanoja, saman olisi voinut poliisi kertoa nettiblogissaan. YouTube vaatii "kovaa kamaa" jos halutaan havahduttaa,
"Älä tee niin se on väärin" tyyppiset sormen heristelyt eivät toimi. Poliisin olisi kannattanut esittää tämäkin video jollain elokuva alan ammattilaisella jotta sanoma olisi tullut riittävän voimakkaasti esille.

Jack Andolin on sitä mieltä että valta suomessa ei kuulu kansalle.

Saabin tarina on sitten loppu. Saabin historia on kunniakas. Saab tunnelmapaloja vuosien varrelta.
Hyvin harvoin Saab uudisti mallejaan, oliko siinä yksi syy menekin vähyyteen. Voisivat kokeilla vielä retro mallien valmistusta 96, 99, valikoiduille harrastajille. Ei taitaisi pohjoismaiden ulkopuolelta montaakaan ostajaa löytyä.

Kööpenhaminan kokouksen tulos: "Maailman maat sitoutuvat siihen, että varsinainen, laillisesti sitova ilmastosopimus tai tarpeen mukaa kaksi erillistä sopimusta yritetään saada valmiiksi lähitulevaisuudessa". [HS digi]
Satu Hassi sanoo blogissaan: "Kööpenhaminaan kokoontuneet pääministerit ja presidentit pelkäävät loppujen lopuksi ilmastonsuojelua enemmän kuin itse ilmastonmuutosta".

Avatar 3-D fantasia James Cameronilta. Efektit ylittivät odotukset, lähes syliin tulevat meritähden tapaiset höytyvät ja valkokankaalta pomppaavat ihmiset sykähdyttivät. Teksti oli irti valkokankaasta ja sijaitsi kuvakulmista riippuen eritasoilla. Tekstiä ei juuri ehtinyt lukea kun silmille riitti katseltavaa. Juoni sen sijaan surkea, tyypillinen amerikkalainen pahis ja hyvis. Räiskyntää ja kovaäänisenä liikaa, ottakaa korvatulpat mukaan. Lasit jotka esityksen alussa jaetaan sopivat huonosti silmälasien käyttäjälle, valuvat jatkuvasti nenävartta alas. Sitten kun 3-d esitykset toimivat ilman laseja ja tuotannossa on muutakin kuin tappo seikkailuja ne voivat kerätä enemmän yleisöä, nyt pääasiassa 12-15 vuotiaat hurraavat. Kolme tähteä *** ja se tulee pelkästään efekteistä ja grafiikasta, juonen kehittelyyn ei ollut enää aikaa ja ehkä ei varojakaan riittänyt.

USA:n Predator vakoilulennokkien videokuva päätyi Irakin kapinallisten käsiin. Venäläisellä 26 dollarin yksityiskäyttöön tarkoitetulla ohjelmalla kuka tahansa voi kaapata satelliittikuvaa. Armeijan johto ei kuitenkaan uskonut, että terroristi- ja kapinallisryhmät osaisivat käyttää tietoturva-aukkoa hyödykseen. Lataa ohjelma.

Mistä sinä olisit valmis luopumaan ilmaston hyväksi? Kerro se täällä.

Rovanieman Songassa asuvat Elsa ja Kalevi Tuisku pistäisivät vähät eläkerahansa mielummin terveyteen, nyt ne menevät hyvin toimivan jätevesijärjestelmän uusimiseen. Maanviljelijät saavat levittää sianvirtsaa pelloilleen kun viereisen mummon mökin asukas joutuu muutamat tiskivesi litransa käsittelemään kalliissa puhdistamossaan. Lainlaatijoiltakin voisi odottaa hieman järjenkäyttöä. Rakennuskustannukset pienkiinteistölle olisivat 3000 euroa ja vuotuiset käyttökustannukset 250 euroa.

Salasanataulukot eivät enää suojaa verkko rikollisilta.

Eu haluaa puuttua urheilukilpailujen makkaranmyyntiin.

Ensi vuoden alussa käynnistyvä Yle Puheen ja Uuden Suomen kolumnistiyhteistyöhän mukaan lähtevät, toimittaja Paula Holmila, politiikan tutkija Iivi Anna Masso, toimittaja Outi Popp, historioitsija ja esseisti Jukka Relander, toimittaja Reetta Rönkä, toimittaja Akuliina Saarikoski, kirjailija Jari Tervo ja professori Jarmo Virmavirta. Kyseessä on Suomessa aivan uudenlainen yhteistyö yksityisen median ja julkisen palvelun median kesken. Uusi kolumni on kuultavissa radiossa aina arkipäivisin klo 11.03 tekijän itsensä lukemana ja saman tien luettavissa verkkolehti Uuden Suomen sivuilta.

SuomiTV:n verkkosivut avautuivat, käy katsomassa avajaistarjonta. [Kuvakaappaus 16.12.2009]

Google tulee puhelinmarkkinoille, ensimmäiset mallit myyntiin 2010 alussa.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja kirjoittaa webbi blogissaan "Kyse ei ole vain siitä, olisiko joissain tapauksissa pitänyt päätyä vapauttavan päätöksen sijasta langettavaan päätökseen vaan enemmänkin siitä, onko langettavillakaan päätöksillä loppujen lopuksi mitään vaikutusta median käyttäytymiseen".

SuomiTV aloittaa 18.12.2009. Yhdeksi kilpailuvaltikseen ilmoittavat teräväpiirtokuvan.
Mitä HD tarkoittaa televisiokuvassa.

Tiger Woods ja hänen Ruotsalainen vaimonsa Elin Nordegren voivat paeta julkisuutta saarelleen. [Täällä se saari on]

Sikavideoiden kuvaajat astuvat esiin, katso ennen kuin lähdet kinkku ostoksille. Maatalousministerin olisi pitänyt erota jo aiemmin, mutta nyt viimeistään. Voitteko Sirkka-Liisa Anttila nukkua neljän emakon, teidän lisäksenne,parivuoteessa yönne rauhassa? Parivuode on se tila missä viisi sikaa elää ympärivuorokauden, 0,95 neliötä sikaa kohti.

Jorma Luhdan Tähtiyöt on Vuoden luontokirja.

Tietokonepelien kehitys on vienyt grafiikkaprosessorien kehitystä eteenpäin.

Odotamme Lautagate II oikeudenkäyntiä.

Suomalaiset "Jeesukset" kommentoivat lähdesuojaa.

Varo jos Directa soittaa! Vuosia jatkunut hyödytöntä hakupalvelua markkinoiva Directa saa lähetellä laskuksi naamioituja mainoskirjeitä. Viranomaisten puuttuminen asiaan laimeaa, liekö kepukin tässä mukana. Firmasta jätetty jo 1400 tutkintapyyntöä poliisille.

Kirkonkellot kajauttavat varoituksen ympäri Suomea 13. joulukuuta 2009 kello 15.

Koijärven kahlehdittu Ville Komsi puhui ilmastonmuutoksesta kesällä 2009.

SF kanalen, laadukkaita elokuvia ja sarjoja.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa 6.12.2009. Katseltavissa Yle Areenalla.

Ovatko Facebook päivityksesi julkisia? Kohta ne näkyvät Googlen haussa.

Greanpace pakinoi Kööpenhaminan ilmasto neuvotteluja.

Hesarin elokuva kriitikko Pentti Avola sanoo Koivusalon Pohjantähti elokuvasta "Pohjantähden kelmeä loiste".

Iskikö saunomisen himo? Ei hätää nyt saunan saa vaikka makkariin.

S- markettien tuoretiskeillä huijataan. Graavilohta ostaessasi tuoretiskiltä se on samaa kuin vakuumipakkauksessa, kelmu on vaan poistettu ja hintaa nostettu.

Tähän Kööpenhaminan ilmastokokous pyrkii.

Kolmas valtiomahti, Tredje statsmakten ympäristökriitikko Magnus Hagelstam suomii kovin sanoin ilmastomuutoksia.

Juha Mieto neuvoi linnassa miten pitää menetellä jos aikoo pyörtyä "Täytyy sanoa jotta minäkin olen herkkä pyörtymään. Lääkäri on neuvonut, että pitää siirrellä painoa. Se saa veren kiertämään ja siirtää ajatuksen pois siitä pahasta, mikä on tapahtumassa." Hyvä neuvo eduskunnassakin jos on jotain pahaa mielessä ja sitä neuvoa on varmaankin paljon käytetty.

Suomen itsenäisyyden 92 vuotispäivän juhlinta linnassa oli perinteiseen tapaan hapankerman kokoontuminen, joskin aika väritön. Tv:n esitys kommentaattoreiden osalta oli heikko Marjukka Havumäki ja Matti Rönkä uutistenlukijoina voivat olla hyviä mutta suoran lähetyksen selostus oli riman alitus. Harvakseltaan luettelivat nimiä ja sekoilivat henkilöissä, pitkiä taukoja, kävivätkö välillä kahvilla. Pukuasiantuntijaksi hankittu Hanna Sare'n jos hän oli kolme viikkoa valmistautunut tehtäväänsä ei se missään näkynyt kun ei juurikaan mitään sanonut. Jos Yle aikoo tehdä työntekijöistään moniosaajia, tämä kokeilu ainakin osoitti että metsään mennään.
Jaakko Selinin asiantuntemusta ja hyvää verbaliikkaa jäi kaipaamaan. Linnan jatkot olikin sitten jo aivan toista luokkaa Susanna Päivärinta ja Jyrki Saarikoski, kovan luokan toimittajia ja se näkyi tuloksissa. Yllättävän uutisen jatkoilla heitti Ilkka Kanerva paljastamalla linnan boolin olevan surkeaa makeaa litkua, siitä vielä puhutaan.

Mattihan se sopan keitti.

Soini: Suomessa tulevaisuudessa vain kakka puolueita.

Maskun kalustetalon omistaja Toivo Sukari selittelee.

Suomalaisille uusi vapaapäivä, ehkä.

Nämä pitää nähdä: Provence, sateen aikaan. Sekä Al Pacino ja Michelle Pfeiffer Frankie & Johnny.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle haluttaisiin antaa kenkää. Pilkkua viilaavaa ja alaisiaan tervehtimätön kaupunginjohtaja saa huonot arvosanat ilmapiiritutkimuksessa.

Menetkö Kööpenhaminan ilmastokokoukseen ja omistat henkilökortin joka oikeuttaa osallistumaan tapahtumiin? Olet etuoikeutetussa asemassa, saat nimittäin ilmaiseksi. Paikalliset seksipalvelu yrittäjät eivät veloita palveluistaan jos omistat ko. kortin. Kertoi Taavi Salmivaara Radio Novassa. Nyt silmät auki bongataanko suomalaisia virkamiehia ja poliitikkoja luennoilla

Tiuran verkko kiristyy: " Nova Group on maksanut laskun Maskulle. Tiura on myös maksanut laskun Maskulle. Masku on hyvittänyt ylimääräisen laskun Nova Groupille. Nova Groupilla ei ole saatavia Tiuralta, Kokko kertoo Uudelle Suomelle."

Ympäristöprofessori viilentää ilmastokeskustelua.

Europarlamentti valitsi tiukan linjan ilmastokysymyksessä.

Hurja visio, euro vahvistuu kolmeen dollariin.

Koyaanisgatsi: Philipp Glass

Seychells: pakoon Suomen räntää ja korruptoituneita poliitikkoja. TUtv.

SDP:llä vielä mahdollisuus päästä seuraavaan hallitukseen, mutta se vaatii pikaista keskustelua uudesta puolueen puheenjohtajasta. Katugallupeissa Erkki Tuomiojaa pidetään ainoana varteenotettavana uutena puheenjohtajana.

Seutukaavaa muutettiin koska tuleva sähkölinja olisi kulkenut maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan kotitilan läpi.
[A-studio 2.12.2009]. Tarvasjoen asukkaat raivona, uusi linjaus kulkisi arvokkaiden luontokohteiden läpi.

Rayanair suunnittelee lentoja Helsinki-Vantaalta.

Tässä on Nokian lupaukset ensivuodelle.

Heikoillajäillä: kansanedustaja Marja Tiura osti Masku -kalustetalosta huonekaluja jotka maksettiin Nova Groupin kautta.

Suomessa saa olla köyhä, mutta anonyymisti. Tästä päättää Julkisen Sanan Neuvosto (JSN).

Helsinki pistää 250 000 euroa digikokeiluun jossa vanhemmat voivat seurata lastensa toimia päiväkodissa netin kautta. Onhan se kivaa kun voi kotona kaljotella ja lapset ovat hyvässä hoidossa.

Arvovaltainen brittiläinen tiedeakatemia Royal Society on julkaissut 350-juhlavuotensa alun kunniaksi "Trailblazing"- verkkoaineiston, jossa on nähtävillä ensi kertaa internetissä urauurtavien tiedemiesten kirjoituksia.

Tuleeko Santavaaran elokuvakylään elämysmatkailua, sitä suunnittelee Antti Jokinen.

Halpahalli keisari Kyösti Kakkonen sulkee rahahanansa. Kuka oikeasti tarvitsee sitä HalpaHalli krääsää aikana jolloin pitäsi kulutuskäyttäytymistä muuttaa.

Keskusta ja SDP supisevat jo seuraavasta hallitusyhteistyöstä. Kokoomuksen kannatus romahtaa, veikataan katugallupeissa. Kokoomuksen öky miljonäärien toivotaan nostavan kytkintä ja painuvan Romaniaan tekemään ns. hyväntekeväisyyttä.

Miljonääri kansanedustaja Eero Lehti (kok) sallisi palkansaajien osallistua lamatalkoisiin, itse hän ei siihen varojaan tuhlaisi.

Kirsi Virtanen (Yle), " Onko niin, että suomalainen on hyväuskoinen aasi ja poliitikko härski aasin hoitaja? ". [Puffi]

Etkö tiedä mille foorumille kirjoittaisit tai etkö saa ääntäsi kuuluviin? Kokeile valtionhallinnon keskustelufoorumia, sielläkin voi saada kirjoituksensa singahtamaan bittiavaruuteeen, saattaapa joku ufo sen joskus siepata.

Yle Puhe, alkaa lukemaan Uuden Suomen kolumneja.

Suomen eduskunnassa tämä ei aiheuta paniikkia, saastetta riittää pinoiksi asti.

Sakkoturva saattaa loppua hyvin nopeasti, kuluttajavirastolta tulossa "Spiidiä".

Mobiililaajakaistat onnettoman hitaita, 65 prosenttia ei päässyt edes yhden megan nopeuteen.
Soneran mokkulat tulevat mukkulasta, unihiekkaa kuluttajien silmille. Valistunut palveluntarjoaja antaisi tuotteensa ilmaiseksi koekäyttöön esim: viikoksi ennen sopimuksen tekoa. Nyt kalastetaan satoja euroja kytkykaupoilla ja pitkillä sopimuksilla, palvelusta joka toimii jos toimii... haloo missä lymyilee kuluttaja-asiamies! Täällä se lymyilee.

Valmistaja uhoaa: tämä laite muuttaa käsityksemme älypuhelimista.

Suomen Googlen maajohtaja Petri Kokko siirtyy global directoriksi Kalifornian Piilaaksoon.
Hänen tilalleen siirtyy Anni Ronkainen.

Lappuliisoja ei lahjota, poliisi sai parkkisakon.

Sakkoturva: esimerkki yrityksestä joka toimii lain harmaalla viivalla. Mainostavat kuuluvansa tuoteperheeseen joka on suunnattu kaikille tiellä liikkujille. Toivottavasti kukaan täyspäinen kansalainen ei tätä vakuutusta hanki.
Helsinkiin rekisteröidyn Suomen Autoturvan toimitusjohtaja Marcus Blomqvist ei halua vastata toimittajien kysymyksiin.

Jälleen uusia kikkoja kehitteillä eläketurvan heikentämiseksi.

Vain vaalivoitto vie Demarit hallitukseen sanoo Jutta Urpilainen. Tuo on nyt aika itsestään selvää, mutta kuinka he sen aikovat tehdä? Taktiikka palaverien tuloksia odotellessa vitsi demari.fi sivulta. Mitä spermapankin työntekijä sanoi lähtevälle asiakkaalle? - Kiitos kun tulitte.

Sotaveteraaneille 1288 euroa, kun veteraaneja on tällä hetkellä (11/2009) 67 500. Sotaveteraaneja tukevilla säätiöillä on varallisuutta 87 miljoonaa euroa. Moraalisesti olisi oikein jakaa rahat nyt, summa on kuitenkin aika pieni veteraania kohti, mutta merkittävä kun se todennäköisemmin aikanaan jaetaan vaalitukina puolueiden käyttöön.

Pressiklubi: Mediapersoona Jari Sarasvuo toivoo hyvätapaisempaa journalismia. Mukana myös Katja Boxberg Kauppalehti ja Sasha Saarikoski HS.

Tiesitkö että lentokapteeni saa 1,16 euroa henkilöltä tunnissa kaukolennoilla. Samaan aikaan Finnairin johtaja Hienonen 1833 euroa tunti. Onhan Hienonen jotain palkkansa eteen tehnyt, pitää blogia.

Ei maksa vaivaa kommentoida, riittää kun lukee kommentteja.

Geenimuuntelu keskustelu alkaa eduskunnassa.

Susanna Sievinen on tehnyt tutkimuksia.

Googlen Street View paljastaa enemmän kuin lupaa. Aftonbladetin kokoelma "Hiinä ja hiinä" street kuvia. Kannattaa pikkujoulujen lähestyessä katsella ympärilleen näkyykö Googlen kuvaus autoa lähettyvillä

Yle Teema Torstaina 19.11.2009 klo 17.45 Dokumentti valokuvataiteilija Sally Mannin elämästä.

Jäikö TV ohjelma näkemättä? Kokeile ruutu.fi, jospa siellä se on. Matti "kotka" kertoo terveydestään.

Nuorisosäätiön palautettava RAY:lta saamansa 70 000 euroa.

Eduskunta vapautti kaupan aukiolot, luusereita yllättävän paljon. [kuva]

Humiseva harju Canal+, 90 -luvun versio klassikkotarinasta. [IMDb]

Etelä-Suomen sanomien mukaan moni maksaisi vuokransa muuutenkin kuin rahalla.

Valtionvarainministeri Jyrki Katainen opettaa taulapäitä.

Ajankohtaisen kakkosen teemaillassa 17.11.2009: Media ja valta, ehkä keskustelun tärkeimmäksi ja merkittävämmäksi noussut asia oli kuinka lehdistö peesaa toisiaan uutisoinnissa. Huonoon suuntaan ollaan menossa muutamien lehtien osalta jotka ovat jo yhdistäneet voimansa ja päätoimittajansa. Samasta uutisesta voidaan kyllä kertoa erilaisiakin näkökulmia, mutta jos päärahoittaja on kaikilla lehdillä sama mitään uutta tuskin uutisesta saa vaikka sen lukisi viidestä saman konsernin lehdestä.

Peter Nygårdin huvila paloi, valtaisa Bahaman- koti paloi maan tasalle.

Katolinen kirkko kantoi kortensa sikainfluenssan torjujien kekoon.

Autonkuljettaja Kimi Räikkönen joutumassa työttömäksi.

Riitta "kymppitonni" Väisänen palaa telkkariin! Suomi TV:n kanavalla joka aloittaa lähetykset 18.12.2009.
Hieno juttu että saadaan retro ohjelmia telkkuun, näiden pölhöjen piknik brotherien sekaan. Toivottavasti näemme myös Bonanzan, Peyton Placen, Virginialaisen, Dallasin ja kaikkea kivaa retroa myös Tarvajärven laatikkoleikit.

Koe Talvisota uudelleen, verkossa.

Vanha viski kaivetaan jäistä esiin. Vuonna 1909 etelämantereelle hautautunnet kaksi laatikollista kiinnostavat Skotlantilaista viskiyhtiötä.

Professori Puttonen erottaisi kaikki Finnairin lentäjät!

Ihailtavaa kuinka lukijat ovat huolissaan toistensa terveydestä, toisin kuin valtionjohto joka arvostaa jos menettää terveytensä valtiontalouden pelastamiseksi.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.)ehdottaa lainsäädännöllisiä toimia työurien pidentämiseksi.

Lupsakasta jonottelua Huhtasuon terveysasemalla.

Pensseli-setä käppäili Jyväskylässä.

Rosetta luotain sanoi hyvästit Maalle.

Liito-orava selätti Sukarin Ideaparkin. Ostetaan Liito-Oravan paskaa, ilmoitus Vihreässä langassa(fiktio).

Ydinvoimalla puhtaaseen, päästöttömään ja loputtomaan energiaan.

Hienoselta oharit Finnairin lentäjille.

Vihreä liitto perustanut uuden puolueen .

Jyrki Katainen sanoi: On hienoa uhrata terveytensä talouden pelastamiseksi. [Yle/Areena ajantasa 13.11.2009]

Turun Sanomien levikki 112 000, City -lehti 222 000 ja Tanssiviihde 125 000. Tanssiviihde..., kyllä ilmaisjakeluna huoltoasemilla jaettava lehti täyttää jo kolme vuotta. Päätoimittaja Jaana Vuorenpään mukaan "Liikunta on luonnollinen masennuslääke". Tutustu Tanssiviihde lehden verkkoversioon.

Autoverosta kilometripohjainen Alankomaissa. Liikennenministeri Anu Vehviläinen (kesk.) pohtii voisiko samaa ajatella Suomeen, maahan jossa etäisyydet ovat toistaluokkaa kun Alankomaissa, eikä julkinen liikenne toimi. Samaan aikaan VR:n junat huristelevat roiskimassa pissavesiä pitkin ratapenkkoja ja mummoja ollaan pakottamassa hankkimaan kalliita vedenpuhdistuslaitteita.

Suomen rokotehankintaa arvostellaan "Valtio otti ison riskin päättämällä rokotteen tilaamisesta pelkän hinnan perusteella".

Timo Koivusalon uutuus elokuvan "Täällä Pohjantähden alla", ennakkonäytöksestä poistui miettiliäs ja hiljainen väki.
Koskettavaksi ja kipeäksikin mainittiin, ei mitenkään puolivillaisesti tehty. Katso Koivusalon esittelyä elokuvan teosta Suomi Areena tilaisuudessa kesällä 2009 Porissa.

Uutisvuodon "Koljatti" tiputettiin Finlandia ehdokkaiden joukosta. Taloustoimittaja pääsi ehdokkaiden joukkoon.

Jyrki Kataisen (kok) mielestä valtio omistaa sinut.

Älykkäät hakutulokset tulevat Googlea jahtaavaan Bingiin.

Pääoma on korviemme välissä, sanoo Suomen neito vuodelta 1954.

FST:n lopettaminen herättää kommentoimaan. Vaikka monet tuskin edes katsovat kanavaa.
Förslag: FST5 och Teema slås ihop?

Vähältä piti, kun Lufthansan Airbus A320:n perämies 24 -vuotias nainen yritti laskua, tilanteen pelasti kapteeni vetämällä viime hetkellä koneen takaisin ylös, voi vain kuvitella tilannetta 131 matkustajan joukossa kun kone vaappuu kentälle. Katso video.

Egorazzi miehille jota naisetkin lukevat, mainostaa Susanna Sievinen (Ex, ai kenen?) uutta aluevaltaustaan.
Kiireinen päätoimittaja joutuu varmaan itsekin turvautumaan esittelemiinsä tuotteisiin.

Kalastaja "Maailmanlopun ennustaja" Pentti Linkola on taas sanonut painavan sanansa: Lasten hankkiminen on suurin ympäristörikos. Linkola se jaksaa jakaa katkeruuttaan ihmisiä ja yhteiskuntaa kohtaan, 70 luvulla hänen kotimetsänsä kaadettiin selluksi ja se ilmeisesti hiertää häntä koko loppuikänsä.

Entinen ministeri ja kansanedustaja Kauko Juhantalo (kesk.) on saanut vaaliraha-avustusta Kansaneläkelaitoksen tukemalta Kuntoutussairaalasäätiöltä.

Ilm püsib lörtsi- ja vihmarohke, että ilmoja pitelee?

Monissa yrityksissä maksetaan vammaistyöntekijöille 3 - 3,36 euron päiväpalkkaa, josta he maksavat itse ruokansa.

Vanhanen jää ilman huippuvirkaa seuraavien vaalien jälkeen, kirjoittaa lukija.

Moni sanoo "Ei voisi vähempää kiinnostaa" nähdessään tämän miehen naaman televisiossa. Ehkä "Vxxxu keikari" on saanut asemaa rahoillaan Suomessa.

USA:n edustajainhuone hyväksyi Obaman terveysuudistuksen. Senaatin on vielä hyväksyttävä uudistus ennen kuin Obama voi allekirjoittaa lopullisen lain, se olisi merkittävä päätös joka takaisi kaikille amerikkalaisille lakisääteisen terveydenhuollon. Tällä hetkellä USA:n terveydenhuolto on maailman huonointa monella mittarilla mitattuna,
Esim: Teollisuusmaiden huonoin, jos otetaan huomioon, että lähes joka kuudes 307-miljoonaisesta kansasta on ilman sairausvakuutusta.

Ei tainnut Pekka aavistaa että ei se ollut haapojen loppumisesta kiinni, Suomen tulitikkuteollisuuden loppuminen. Lue vuoden 1939 marraskuun 1 päivän Uudesta Suomesta miten Pekka Saimaansa sytytti.